Ένας για… πέντε και καθολικό όχι από την Ζίτσα στο βιοαέριο | Epirus World

Ένας για… πέντε και καθολικό όχι από την Ζίτσα στο βιοαέριο

Με ένα μεγάλο και καθολικό «όχι» απάντησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας το οποίο συνεδρίασε παρουσία φορέων και κατοίκων στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει το πράσινο φως για την εγκατάσταση των πέντε μονάδων βιοαερίου εντός της Βιομηχανικής Περιοχής των Ιωαννίνων. Η συνεδρίαση διήρκησε για περισσότερο από τρεις ώρες και χαρακτηρίστηκε από την απουσία της διοίκησης που ενέκρινε τις μελέτες όπως και των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Αποκαλυπτικό ήταν το έγγραφο από την Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων βιοαερίου που κατέθεσε στο σώμα ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

Με το έγγραφο αυτό μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια του συνδέσμου για τα εμπόδια που εγείρονται αλλά ομολογείται ότι οι πέντε μονάδες ανήκουν στο ίδιο επενδυτικό σχήμα. «Αυτό που δεν είδε ούτε η Αποκεντρωμένη, ούτε το Υπουργείο, το ομολογεί η Γραμματεία του Ευρωπαικού Οργάνου των επιχειρήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και ξεκαθάρισε πως «όσο είμαστε εμείς εδώ βιοαέριο δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

Οι συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή θα είναι δραματικές ενώ για μία ακόμη φορά τονίστηκε ότι για την λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων θα χρειαστεί να μεταφερθούν κτηνοτροφικά απόβλητα από άλλες περιοχές της χώρας.

Πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να ανατεθεί άμεσα μελέτη που θα εκτιμήσει τον όγκο των ζωικών αποβλήτων στο Δήμο Ζίτσας και θα προτείνει τρόπο για την διαχείριση.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε ένα γραμμάριο αποβλήτων από άλλες περιοχές» επισημάνθηκε στην συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να αποτρέψει την εγκατάσταση των πέντε μονάδων βιοαερίου στην ΒΙΠΕ.
epiruspost
 
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου