Οι Πρέσπες φέρνουν εξελίξεις.. | Epirus World

Οι Πρέσπες φέρνουν εξελίξεις..

Μετά τις χαρές, το τραγούδι για τα γενέθλια του Νίμιτς και τις υπογραφές στους Ψαράδες των Πρεσπών, αρχίζουν τα δύσκολα. Το Σκοπιανό άλλωστε και κατά το παρελθόν δεν άφησε αλώβητες όσες κυβερνήσεις θέλησαν να το χειριστούν. Ήδη έγκυροι πολιτικοί αναλυτές βλέπουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή αλλαγή στο σχήμα της κυβέρνησης. Κλειδί η στάση που κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία δύο 24ωρα είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του κόμματος του Πάνου Καμμένου να δείξει ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τα περιφερειακά του στελέχη..

Αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για μία κίνηση εντυπώσεων καθώς είναι κοινό μυστικό ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και το επιχείρημα ότι το Σάββατο στην Βουλή δεν κρίθηκε η συμφωνία με τα Σκόπια δεν πείθει ούτε τα ίδια τα στελέχη του κόμματος, μετά από όσα ακολούθησαν την Κυριακή.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική όχι μόνο με την ψήφο, αλλά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορέσουμε, ώστε αυτήν τη συμφωνία να μην την επικυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Καμμένος στη βουλή και αυτό σημαίνει ότι στα τέλη του 2018 οι ΑΝΕΛ ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν κυρώσει την συμφωνία με τα Σκόπια ή θα καταψηφίσουν και θα πέσει η κυβέρνηση.

Αυτό είναι το ένα σενάριο... Είναι άγνωστο αν θα υπάρξει άλλο κόμμα που θα συνδράμει τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλήσει την τετραετία αν και ορισμένοι βλέπουν κάλπες αρκετά νωρίτερα από το τέλος της χρονιάς.

Το βέβαιο είναι ότι οι υπογραφές των Ψαράδων δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις, που επηρεάζουν όλα τα κόμματα και όχι μόνο τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου