Πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο | Epirus World

Πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Βλέποντας τα δίκτυα φυσικού αερίου να αναπτύσσονται και την Ήπειρο να μετατρέπεται σε θεατή, ο Δήμος Ιωαννιτών αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η πρώτη, που ανακοινώθηκε επίσημα είναι η σύγκλιση πανηπειρωτικής σύσκεψης, όλων των φορέων και των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής. Αν πρόκειται για μία κίνηση εντυπώσεων ή για μία κίνηση ουσίας, είναι κάτι που θα φανεί όταν φυσικά πάρει σάρκα και οστά. Σημειώνεται άλλωστε ότι η τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, όπως παρουσιάστηκαν στο αναπτυξιακό συνέδριο.

Το θέμα του φυσικού αερίου αποτελεί μία πονεμένη ιστορία για την Ήπειρο.. Και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όταν κατέληξε σε ναυάγιο ο ελληνοιταλικός αγωγός, λόγω και των αντιδράσεων μικρής μερίδας κατοίκων στην Θεσπρωτία.

Η Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή του ΤΑΡ, ο οποίος ακολουθεί σχεδόν την ίδια διαδρομή, παρακάμπτοντας όμως την Ήπειρο και διασχίζοντας την Αλβανία.

Σήμερα σε όλη σχεδόν την χώρα τα δίκτυα φυσικού αερίου αναπτύσσονται ταχύτατα. Και βέβαια στην Ήπειρο παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις...

"Αργήσαμε να μπούμε στον χάρτη των σύγχρονων υποδομών μεταφορών, με ότι συνέπειες είχε αυτό για την ανάπτυξη της περιοχής.
Θα αργήσουμε όμως απ’ ότι φαίνεται να ενταχτούμε και στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη της χώρας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου αφήνουν την Ήπειρο για μια ακόμη φορά εκτός σχεδιασμού", αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του για πανηπειρωτική σύσκεψη, ο Δήμος αναφέρει:

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για την οικονομία κάθε νοικοκυριού, κάθε επιχείρησης, όλης της ηπειρωτικής κοινωνίας.

Από τη στιγμή όμως που οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο δείχνουν να μην συμβαδίζουν με τις δικές μας ανάγκες είναι η ώρα να δράσουμε.

Και να το κάνουμε συντονισμένα ενώνοντας τις δυνάμεις μας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη δείξει το δρόμο.

Το δρόμο της συνεργασίας, της σύμπνοιας, της κοινής διεκδίκησης, και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει.

Αυτό προτείνει και για το φυσικό αέριο προς όλους τους φορείς της Ηπείρου, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία του συντονισμού μιας ευρείας πανηπειρωτικής συνάντησης με στόχο να καθοριστούν τα βήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες, ώστε να μη χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την περιοχή μας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου