Παραμένει βροχερός…. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον Ιούνιο… | Epirus World

Παραμένει βροχερός…. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον Ιούνιο…

Βροχοπτώσεων συνέχεια… Ο Ιούνιος θα συνεχίσει να θυμίζει φθινόπωρο και τις επόμενες ημέρες, όμως αυτό δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε πρωτοφανές για την Ήπειρο και ειδικά για τα Γιάννινα και τις ορεινές περιοχές… Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο Καθηγητής Άρης Μπαρτζώκας, μιλώντας στο Epiruspost, σημειώνει ότι δεν πρόκειται για παράξενο και ασυνήθιστο φαινόμενο και παραπέμπει στον αντίστοιχο μήνα του 2002 που ήταν εξ ίσου, ίσως και περισσότερο βροχερός..

Καλοκαιρινό ηλιοστάσιο σήμερα, με την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, που όμως λόγω νεφώσεων, δεν θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

Η γενική πρόγνωση του καιρού και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα, συνοψίζεται σε λίγες λέξεις… «Δεν αναμένεται ξηρασία, ο καιρός θα παραμείνει βροχερός..» Φυσικά οι θερινές βροχοπτώσεις, συχνά έχουν τοπικό χαρακτήρα. Θα εκδηλώνονται κυρίως απογευματινές ώρες και κατά τόπους θα είναι έντονες, χωρίς να αποκλείονται και οι καταιγίδες.

Οι θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις συνηθισμένες για την εποχή καθώς ο υδράργυρος κυμαίνεται από 14 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου..

Και λίγα ιστορικά στοιχεία…

Ο πιο υγρός Ιούνιος για την περιοχή των Ιωαννίνων ήταν αυτός του 1983 όταν σημειώθηκαν 122 χιλιοστά βροχής με τον μέσο όρο στην περιοχή να φτάνει τα 44 χιλιοστά.

Το καλοκαίρι ως σύνολο δίνει 107 χιλιοστά βροχής όμως το 1972 η βροχή που έπεσε ήταν τριπλάσια σχεδόν καθώς ανήλθε στα 308 χιλιοστά.

Φέτος και μέχρι στιγμής ο Ιούνιος έχει δώσει 22 χιλιοστά βροχής, όταν ο μέσος όρος του μήνα είναι 44… Ο αριθμός των βροχερών ημερών ανήλθε σε δέκα, έχοντας περάσει τα δύο τρίτα του μήνα, όταν ο μέσος όρος φτάνει στις επτά..

Περισσότερες οι βροχερές ημέρες, λιγότερες όμως οι ποσότητες βροχής…

Φυσικά έχουμε μέλλον καθώς ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός και τις επόμενες ημέρες…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου