Μία ακόμη διεθνή πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Epirus World

Μία ακόμη διεθνή πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πρώτο μεταξύ των Ελληνικών ΑΕΙ κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην παγκόσμια λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων CWTS Leiden Ranking 2018 που καταρτίζεται με βάση το κριτήριο PP(10%) (δείκτες αναγνωρισιμότητας εργασιών με κανονικοποίηση ως προς το μέγεθος της ερευνητικής μονάδας).

Στα επιστημονικά πεδία των Μαθηματικών και της Πληροφορικής καθώς και των Επιστημών Υγείας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται επίσης στην 1η θέση.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση στηρίζεται σε στοιχεία των δημοσιεύσεων του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science».

Η αξιολόγηση Leiden εκτιμά την επιστημονική απόδοση 938 μεγάλων πανεπιστημίων απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία με πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες, η αξιολόγηση έχει σκοπό να παρέχει έγκυρες εκτιμήσεις για την επιστημονική απήχηση των Πανεπιστημίων διεθνώς.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συμβολή τους στη συγκεκριμένη σημαντική διάκριση αυτή.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου