Σύνοδος Κορυφής: Μετά από 12 ώρες και απειλές της Ιταλίας, συμφωνία για το Μεταναστευτικό | Epirus World

Σύνοδος Κορυφής: Μετά από 12 ώρες και απειλές της Ιταλίας, συμφωνία για το Μεταναστευτικό

Χρειάστηκαν πάνω από 12 ώρες και αμοιβαίοι συμβιβασμοί για να ξεπεραστεί το ιταλικό βέτο και να υπάρξει τα ξημερώματα συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για την μεταναστευτική κρίση
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, έπειτα από σχεδόν δώδεκα ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, περί τις 04:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας), εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της Ιταλίας, που απειλούσε να προβάλει βέτο.
«Οι ηγέτες των 28 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στα συμπεράσματα της συνόδου, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη μετανάστευση», γνωστοποίησε προ ολίγου μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ.
Επιπλέον, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε πριν από λίγο ότι οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν πως η Ιταλία και η Ελλάδα μπορούν να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους, εάν το επιθυμούν.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πριν από λίγο ότι συμφωνήθηκε τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.
«Ήταν η ευρωπαϊκή συνεργασία αυτή που υπερίσχυσε», δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος έπειτα από τις μαραθώνιες και ιδιαίτερα δύσκολες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε προ ολίγου καλό σημάδι τη συμφωνία που επιτεύχθηκε περί τις 04:30 (τοπική ώρα) στις Βρυξέλλες έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα της μετανάστευσης.
Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι η Ρώμη θα αποφασίσει αργότερα εάν θα φιλοξενεί κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη δική της επικράτεια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου