Πρέβεζα: 120 σπίτια με αμίαντο στις στέγες | Epirus World

Πρέβεζα: 120 σπίτια με αμίαντο στις στέγες

Την στήριξη των κατοίκων του Ωρωπού για την αντικατάσταση των στεγών των περίπου 120 σπιτιών από τον αμίαντο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Εισαγωγικά ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωσήφ Σπυράκος αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής των σπιτιών, μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων και τόνισε ότι από το 2008 μέχρι σήμερα μετράμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η εκπρόσωπος των κατοίκων κ..Ελένη Φλουρή μίλησε για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία το συγκεκριμένο υλικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να αξιολογείται περισσότερο το οικονομικό κόστος από την υγεία, αναφέρθηκε στις κινήσεις πρωτοβουλίας που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και ζήτησε την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στο αίτημα τους να απομακρυνθεί από τις στέγες το καρκινογόνο υλικό.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη η μελέτη του ΙΓΜΕ έχει δείξει ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στις στέγες και δεν έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό των κατοικιών (δάπεδα-τοιχοποιία) του Ωρωπού, πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί μέσω κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Μετά από συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος της επιτροπής των κατοίκων και αποφάσισε ομόφωνα να συσταθεί επιτροπή παρακολούθησης και να κατατεθεί αίτημα στα αρμόδια υπουργεία, όπου θα γίνεται αναφορά στο ιστορικό της κατασκευής των σπιτιών με αίτημα την αντικατάσταση των στεγών μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες αλλά και το περιβάλλον της περιοχής, αφού η απομάκρυνση του αμιάντου γίνεται ειδικές τεχνικές και μέσω εξειδικευμένων συνεργείων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου