Συλλήψεις για τη «μικρή μάρτυρα του αυτοκινητόδρομου Α10» 30 χρόνια μετά | Epirus World

Συλλήψεις για τη «μικρή μάρτυρα του αυτοκινητόδρομου Α10» 30 χρόνια μετά

Ένα ζευγάρι συνέλαβε η γαλλική αστυνομία, 31 ολόκληρα χρόνια αφότου η κόρη τους είχε βρεθεί νεκρή, σε μία υπόθεση που κατέληξε σε λύση χάρη στα ευρήματα DNA.
Το ακρωτηριασμένο σώμα του κοριτσιού, το οποίο δεν είχε αναγνωριστεί, είχε βρεθεί δίπλα σε έναν γαλλικό αυτοκινητόδρομο το 1987. Οι γονείς του εντοπίστηκαν όταν το DNA του γιου τους, το οποίο καταχωρήθηκε για άσχετη υπόθεση, βρέθηκε συμβατό με αυτό του «άγνωστου» κοριτσιού, όπως εξηγεί το BBC.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φόνο.
Το νεκρό σώμα του κοριτσιού είχε βρεθεί κοντά στον αυτοκινητόδρομο Α10 τον Αύγουστο του 1987. Οι αρχές δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν το κορίτσι, που πιστεύεται πως ήταν τότε μεταξύ 3 και 5 ετών. Τα σημάδια που είχε στο σώμα της ήταν σοκαριστικά και έδειχναν κακοποίηση χρόνων, όπως σπασμένα κόκαλα και εγκαύματα από σίδερο. Μέλη του σώματός της είχαν ακρωτηριαστεί. Της δόθηκε τότε το όνομα «η μικρή μάρτυρας του Α10» και τάφηκε σε ανώνυμο τάφο.
Η υπόθεση προβλημάτιζε την αστυνομία για δεκαετίες. Ξανάνοιξε το 2012, όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία με το πρόσωπο του νεκρού κοριτσιού και τη λεζάντα: «ποια είναι;». Τα πράγματα εξελίχθηκαν ραγδαία όταν ένας άνδρας συνελήφθη για βίαιη συμπεριφορά, και το DNΑ του έδειξε πως ήταν αδελφός του άτυχου κοριτσιού. Στη συνέχεια έρευνες μηνών οδήγησαν την αστυνομία στους γονείς της.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου