Jazz Now! η τζαζ στην πόλη της Πρέβεζας | Epirus World

Jazz Now! η τζαζ στην πόλη της Πρέβεζας




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το JAZZ NOW!, το διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη. Το “Jazz Now!" υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Preveza Jazz Festival.
Τα εισαγωγικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μάιου 2018 .  Το κοινό που αποτελούνταν τόσο από συμμετέχοντες των εργαστηρίων όσο και από ενδιαφερόμενους για την μουσική τζαζ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχε στις εισηγήσεις του κύριου Δημητριάδη για την ιστορία της τζαζ και της μοντέρνας μουσικής που έγιναν με διαδραστικό τρόπο, με ερωτήσεις και απαντήσεις και με προβολή οπτικοακουστικού υλικού.  Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας με συμμετοχές ενδιαφερόμενων από το Μουσικό Σχολείο, από τα Ωδεία της πόλης και μουσικούς των γύρω περιοχών. Η διδασκαλία κατέληγε σε σύνολα που έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν την εμπειρία της σύμπραξης με αναγνωρισμένους μουσικούς της σκηνής της τζαζ. Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι καθηγητές αξιολόγησαν ως πετυχημένη την εισαγωγή του διημέρου και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια σε επόμενο χρόνο.
Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στις δύο συναυλίες  που έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας . Τόσο το Σύνολο των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου  την πρώτη μέρα όσο και η συναυλία των καθηγητών και διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου την επομένη με τους : Δήμο Δημητριάδη, Στέφανο Ανδρεάδη, Γιώργο Κοντραφούρη, Τέρυ Βακιρτζόγλου, Ντίνο Μάνο, Βασίλη Ποδαρά ενθουσίασαν τους φίλους της τζαζ της πόλης αλλά και τους επισκέπτες που με χαρά ανακάλυψαν την εκδήλωση.
Το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κύριο Χαλβατζή για την συνεργασία και την υποστήριξη του Jazz Now και ευελπιστεί στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.
Ευχαριστίες στους συμμετέχοντες και τους καθηγητές, διδάσκοντες και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ανταπόκριση, την συνεργασία και την αφοσίωση που υπέδειξαν, χαρίζοντας μας όμορφες στιγμές τζαζ και όχι μόνο !

Υπενθυμίζουμε ότι το τριήμερο Preveza Jazz Festival ξεκινά στις 8 Ιουνίου. Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του Preveza Jazz Festival καθώς και το fb γκρουπ του για πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου