Σημαντικό έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ΔΕΥΑ Πρέβεζας | Epirus World

Σημαντικό έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Την ένταξη της πράξης αντικατάστασης υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης στην πόλη της Πρέβεζας υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ευγενία Φωτονιάτα .

Το έργο αφορά την αντικατάσταση παλαιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που παρουσιάζουν πολύ συχνά σπασίματα καθώς και η αντικατάσταση του συστήματος σωληνώσεων της κεντρικής δεξαμενής της πόλης.

Οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου που θα αντικατασταθούν είναι παλαιοί, από PVC και παρουσιάζουν πολύ συχνά σπασίματα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνολικά η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της Πρέβεζας, να λαμβάνουν χώρα μεγάλες διαρροές, να επιβαρύνεται η ΔΕΥΑΠ και να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές και οι κάτοικοι συνολικά. Οι νέοι αγωγοί που θα τοποθετηθούν θα είναι συνολικού μήκους 5000μ περίπου από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, διαμέτρων ίσων με αυτές των παλαιών και ονομαστικής πίεσης 12,5 atm. Πρόκειται να γίνουν εργασίες εκσκαφών, εγκιβωτισμού των σωλήνων με άμμο, επιχώσεων και αποκατάστασης με άσφαλτο. Παράλληλα με την τοποθέτηση των σωλήνων θα τοποθετούνται τα διάφορα ειδικά εξαρτήματα (ταυ, συστολές, καμπύλες, φλάντζες, σέλλες υδροληψίας, δικλείδες , τέρματα κ.λ.π.) που απαιτούνται για τις συνδέσεις των νέων αγωγών μεταξύ τους ή με τους υπάρχοντες αγωγούς. Πριν την κατάργηση του κάθε παλαιού τμήματος θα είναι σε λειτουργία και οι δύο αγωγοί (νέος και υφιστάμενος) μέχρι την αντικατάσταση όλων των παροχών ύδρευσης.
Το σύστημα των σωληνώσεων της κεντρικής δεξαμενής της πόλης της Πρέβεζας που βρίσκεται στη Σμυρτούλα είναι παλαιό και διαβρωμένο,
παρουσιάζει διαρροές και κινδυνεύει με αστοχία.προτείνεται η πλήρης αντικατάσταση των συστημάτων αυτών με νέους αγωγούς χαλύβδινους με μόνωση, ίδιων διατομών και ίδιου μήκους με τους υφιστάμενους. Θα γίνουν εργασίες καθαίρεσης των υφιστάμενων συστημάτων, συγκόλλησης και τοποθέτησης των νέων σωλήνων με τα ειδικά τους τεμάχια καθώς και στεγάνωσης των αρμών στις οπές των τοιχίων των δεξαμενών όπου γίνεται η είσοδος των αγωγών στις δεξαμενές.
Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου είναι 18 μήνες.

Θα αντικατασταθούν πλήρως και με τις παροχές τους, τα παρακάτω τμήματα του εσωτερικού δικτύου της πόλης της Πρέβεζας
1. Οδός Παργινόσκαλας (από μνημείο έως το γήπεδο), αγωγός Φ225, μήκους 1221,92 μ.
2. Επαρχιακή οδός νεκροταφείο – «καύσιμα» – Ναυτικές Σχολές – Νοσοκομείο, αγωγός Φ225, μήκους 1589,74 μ.
3. Οδός Ελ. Βενιζέλου (από διασταύρωσε με οδό Μουστάκη έως το κηποθέατρο), αγωγοί Φ160 και Φ90, μήκους 568,50 μ.
4. Οδός Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή, από κηποθέατρο έως κάστρο Παντοκράτορα) αγωγός Φ225, μήκους 1662,73.

Επιπλέον θα αντικατασταθούν πέντε συστήματα χαλύβδινων σωληνώσεων που εξυπηρετούν τις εξής λειτουργίες της κεντρικής δεξαμενής
(αποτελούμενης από δύο διθάλαμες κυλινδρικές δεξαμενές) :
1. πλήρωση δεξαμενών από «παλαιό εξωτερικό αγωγό Πρέβεζας» από τις Πηγές του Αγ. Γεωργίου
2. πλήρωση δεξαμενών από «νεότερο εξωτερικό αγωγό Λευκάδας» από τις Πηγές του Αγ. Γεωργίου
3. υπερχείλιση δεξαμενών
4. εκκένωση δεξαμενών
5. υδροδότηση πόλης (με χρήση πιεστικού συγκροτήματος και χωρίς)

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 800,000.00 €.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου