Η πύλη από την Ευρώπη αποκτά... ευρωπαϊκή είσοδο! | Epirus World

Η πύλη από την Ευρώπη αποκτά... ευρωπαϊκή είσοδο!

Σάρκα και οστά παίρνει ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Ηγουμενίτσα, στην πύλη της χώρας από την Ευρώπη. Ένα έργο που φέρει την σφραγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και δικαιώνει την δουλειά που έγινε πολλών ετών. Πρόκειται για την κατασκευή της εισόδου Ηγουμενίτσας, ενός οδικού άξονα που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα επιλύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προυπολογισμό 12,7 εκατομμύρια ευρώ!

Οι πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή της εισόδου είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ήταν δήμαρχος της πόλης.

Στην πορεία και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκε η μελέτη και αναζητήθηκε πηγή χρηματοδότησης. Η Περιφέρεια εγγράφως είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας την χρηματοδότηση του έργου, για την οποία δόθηκε το πράσινο φως.

Την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Η είσοδος της πόλης Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει έναν νέο οδικό άξονα, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου. Πρόκειται για σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με διαχωριστική νησίδα, παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών και όλα τα τεχνικά έργα, μεταξύ των οποίων και τρεις κυκλικοί κόμβοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην περιοχή που λύνουν προβλήματα ετών.

Για το σημερινό αποτέλεσμα καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία με μεθοδικότητα τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα της κατασκευή τους.

"Πρόκειται για ένα ζωτικό έργο, που αλλάζει τη μορφή της Ηγουμενίτσας. Η είσοδος πόλης θα συμβάλλει στην λειτουργικότητα, την οδική ασφάλεια και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής", επισημαίνει σε δηλώσεις του ο κ. Πιτούλης!

Η πύλη της χώρας από την Ευρώπη λοιπόν αποκτά... ευρωπαική είσοδο!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου