Η Άρτα ανοίγει παράθυρο στη Ρουμανία | Epirus World

Η Άρτα ανοίγει παράθυρο στη Ρουμανία

Στην αδελφοποίηση με το Δήμο Φαγκαράς της Ρουμανίας στοχεύει ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων. Η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο περιοχών συμφωνήθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανική Πρεσβεία.

Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησαν ο πρώην Αντιδήμαρχος Τουρισμού και νυν Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης Κώστας Χαρακλιάς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, ενώ υπήρξε ανταλλαγή δώρων από τους εκπροσώπους των δύο περιοχών.

Το Φαγκαράς είναι μια πόλη η οποία έχει πολλά κοινά με την Άρτα, όπως μεταξύ άλλων, η ύπαρξη ποταμού, κάστρο, αλλά και σχετικά ίδιος πληθυσμός. Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής ενδιαφέρονται σημαντικά για διακοπές στην Ελλάδα, κάτι που ενισχύει τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας των δύο περιοχών, ενώ στόχος είναι να υπάρξουν και εμπορικές συμφωνίες για αγροτικά προϊόντα.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και από τις δύο πλευρές, ώστε άμεσα να υπογραφεί η αδελφοποίηση, με στόχο να ωφεληθεί σημαντικά η Άρτα σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός (με την διενέργεια εκδηλώσεων από κοινού) και το εμπόριο και κατ’ επέκταση να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο Ρουμάνος Πρέσβης Λουτσιάν Φάτου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου για τους Ρουμάνους της Διασποράς Λίλα Ντεμπέλκα, η Πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ρουμανο-ελληνικού συλλόγου «DACIA» Ντανιέλα Ποπέσκου, η συμβολή της οποίας στην διασύνδεση των δύο περιοχών είναι πολύ σημαντική, ο Δήμαρχος της επαρχίας Ζιμπέρ-Φαγκαράς Ιάνκου Μποέριου και οι εκπρόσωποι του Δήμου του Φαγκαράς Ντιάνα Πόπα, Μιχαήλ Μπραγκάου, Αντριάν Τσιοκάν και Άννα Μαρία Κιρίλα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου