Ο Έβρος έχει σημάνει συναγερμό στην Ήπειρο... | Epirus World

Ο Έβρος έχει σημάνει συναγερμό στην Ήπειρο...

Συνεχή αύξηση καταγράφουν οι προσφυγικές ροές από τον ΈΒρο, γεγονός που προβληματίζει σοβαρά την πολιτική ηγεσία και τα συναρμόδια υπουργεία. Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι έχει ανοίξει μία νέα δίοδος από τα σύνορα της Τουρκίας με προορισμό την Βόρεια Ελλάδα. Η νέα εικόνα και η κατάσταση στο προσφυγικό έχει σημάνει συναγερμό για τις αρχές της Ηπείρου, ειδικά τις αστυνομικές, καθώς θέλουν ουσιαστικά να σφραγίσουν κάθε δίοδο προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ήδη το τελευταίο δίμηνο καταγράφεται αύξηση προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από την Βόρεια Ελλάδα στην περιοχή, πιστεύοντας ότι θα βρουν τρόπο διαφυγής προς την Αλβανία ή την Ιταλία.

Μέχρι στιγμής τα αυξημένα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν αποτρέψει την δημιουργία πρόχειρων καταυλισμών τόσο κοντά στη μεθόριο όσο και στην ενδοχώρα.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινήσεις προσφύγων και μεταναστών προς τα σύνορα είναι πλέον καθημερινές. Με την διαφορά ότι ο δρόμος τους δεν φτάνει μέχρι εκεί λόγω των αυξημένων περιπολιών, πεζών και εποχούμενων.

Με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζεται και το θέμα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Πριν λίγα χρόνια εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες είχαν δημιουργήσει πρόχειρα καταλύματα πέριξ της πόλης δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Τότε χρειάστηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους και αφού επί μήνες η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Πρόσφατα ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας. Μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες μένουν μακριά από την Ηγουμενίτσα, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμες να αναπροσαρμόσουν τον σχεδιασμό τους αν χρειαστεί..
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου