Σμηναγός Μπαλταδώρος: Η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα δικαιούται η οικογένεια του | Epirus World

Σμηναγός Μπαλταδώρος: Η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα δικαιούται η οικογένεια του

Πριν ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος κηδευτεί , κάποιοι στα τηλεοπτικά παράθυρα είχαν ξεκινήσει τη συζήτηση για την σύνταξη που θα έπαιρνε η χήρα του και τα παιδιά του. Ήταν το μοναδικό πράγμα που δεν σκεφτόταν η γυναίκα. Ανέλαβαν να το σκεφτούν άλλοι κι όχι όπως φάνηκε από πραγματικό ενδιαφέρον για την οικογένεια. Μάλλον άλλοι ήταν οι λόγοι.

Ειπώθηκαν, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά… Όλα ήταν απαισιόδοξα και δραματικά. Επειδή το τι προβλέπεται και τι όχι μετά από τον ορυμαγδό των μνημονιακών μέτρων είναι ασαφές και αλλάζει μέρα με τη μέρα, αποφύγαμε να ασχοληθούμε με το ζήτημα. Αναμέναμε κάτι επίσημο και υπεύθυνο. Κι αυτό προέκυψε με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και αναφέρει:

“Με  αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”.

Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Από την άλλη οι οικογένειες που μένουν πίσω πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ειδικά τα παιδιά. Και γι΄ αυτό η οικονομική τους στήριξη είναι απαραίτητη.

Ήταν μάλλον ατυχέστατη η επιλογή κάποιων να κάνουν το θέμα της σύνταξης του πεσόντα Σμηναγού “αιχμή του δόρατος” στην γενικότερη και σωστή κριτική που γίνεται για τις συντάξεις.

Οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις. Γι΄ αυτό και η οικογένεια του Σμηναγού έχει κι άλλα δικαιώματα για τα οποία έχει ενημερωθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθούν, ακριβώς επειδή είναι αυτά που δικαιούνται .

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr/
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου