Θεσπρωτία: Παραχώρηση του λιμανιού κατά προτεραιότητα! | Epirus World

Θεσπρωτία: Παραχώρηση του λιμανιού κατά προτεραιότητα!

Η αξιοποίηση δια της… παραχώρησης δέκα περιφερειακών λιμανιών της χώρας αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο του ΤΑΙΠΕΔ. Στα λιμάνια αυτά περιλαμβάνεται η Ηγουμενίτσα, το οποίο όπως είναι γνωστό διασυνδέεται με τον διευρωπαικό άξονα της Εγνατίας.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα που θα έχουν προτεραιότητα όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος.

Το Ταμείο είναι σε πλήρη σύμπνοια με την πολιτική πλευρά για την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων (όχι καθολική παραχώρηση, ούτε πώληση) των λιμένων, αλλά και τη δημιουργία ενός πλαισίου ανταποδοτικότητας, ανέφερε στις δηλώσεις του και πρόσθεσε δε, ότι στα δέκα περιφερειακά λιμάνια προτεραιότητα αποτελούν η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Ηγουμενίτσα και η Κέρκυρα.

Ο κ. Ξενόφος σημείωσε ότι το α' τετράμηνο υπήρξε ρεκόρ στις επιδόσεις του Ταμείου από τη σύστασή του, καθώς λογιστικά ξεπεράστηκε το 1 δισ. ευρώ. Αυτό αφορά σε ΟΤΕ, ΟΛΘ και ΔΕΣΦΑ, χωρίς τα ακίνητα.

Για τα ΕΛΠΕ δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια καλή εικόνα για το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ για το «Ελ. Βενιζέλος» υπάρχει σύγκλιση μεταξύ Ταμείου και Βρυξελλών και αισιοδοξία ότι εντός του μηνός θα έχει κλείσει η σύμβαση για την επέκταση της παραχώρησης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου