ΠΡΕΒΕΖΑ : Βγήκαν στους δρόμους ζητώντας δικαίωση οι πλημμυροπαθείς στο Λούρο | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Βγήκαν στους δρόμους ζητώντας δικαίωση οι πλημμυροπαθείς στο Λούρο

Στο συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του Λούρου προχώρησαν χθες Κυριακή 12:00 το μεσημέρι, οι Πλημμυροπαθείς, μετά και την αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος που αποφάσισε να τους δώσει ο Δήμος Πρέβεζας.
Έχουν περάσει 5 μήνες από εκείνη την νύχτα που είδαν το ποτάμι να «πνίγει» τις περιουσίες τους και ακόμα δεν έχουν δεχθεί καμία απολύτως βοήθεια ούτε από το Δήμο, ούτε από το κράτος, κάτι που τους οδήγησε να βγουν στο δρόμο κρατώντας στα χέρια τους τις λασπωμένες από την πλημμύρα Ελληνικές Σημαίες.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρωστάνε σε επαγγελματίες οι οποίοι τους έδωσαν υλικά για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν κάποιες ζημιές.
Αγανακτισμένοι από την κωλυσιεργία των κρατικών μηχανισμών ζητούν να έχουν ξεκάθαρη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την αποζημιώσεις που τους έχουν τάξει.
Ο Αντιδήμαρχος Λούρου Χαράλαμπος Κακιούζης, ο οποίος ήταν παρών στην διαμαρτυρία των πλημμυροπαθών του Λούρου, δήλωσε πως ο Δήμος Πρέβεζας είναι από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των του Λούρου που υπέστησαν ζημιές, ενώ ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης και τους κατοίκους πως πρόκειται να κατατεθεί ένσταση από πλευράς Δήμου κατά της απόφασης της επιτρόπου για την μη κατανομή του έκτακτου βοηθήματος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για δικαίωση τους.
Παρών στις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Λούρου ήταν και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Νίτσας, ο οποίος έριξε τα βέλη του κατά της Δημοτικής Αρχής και των χειρισμών της , καταλογίζοντας της ευθύνες για την αρνητική απόφαση της επιτρόπου, ενώ όπως είπε θα επαναφέρει  το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης τάχθηκε και εκείνος με το μέρος των πλημμυροπαθών και επανέλαβε για ακόμα μία φορά την πάγια θέση της Δημοτικής Παράταξης και του ΚΚΕ, για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μην βρεθούν ποτέ ξανά οι κάτοικοι αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Όπως φαίνεται ο αγώνας τώρα ξεκινά για τους πλημμυροπαθείς του Λούρου, οι οποίοι πλέον δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση του κράτους …
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου