Ιωάννινα: Βροντερό «όχι» κατοίκων και φορέων στις μονάδες βιοαερίου | Epirus World

Ιωάννινα: Βροντερό «όχι» κατοίκων και φορέων στις μονάδες βιοαερίου

Ένα ακόμη μήνυμα ενάντια στη λειτουργία των μονάδων βιοαερίου στην Βιομηχανική Περιοχή έστειλαν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Ζίτσας. Το πράσινο φως που έχει ανάψει για την εγκατάσταση των πέντε μονάδων προκαλεί θύελλα αντιδράσεων οι οποίες, όπως προαναγγέλλουν όλοι θα έχει και συνέχεια. Ήδη εκκρεμούν οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Ζίτσας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Σύνδεσμο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων μέσω των οποίων επιδιώκουν την ακύρωση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Την Κυριακή δεκάδες κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων για το Περιβάλλον και για μία ώρα περίπου προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου, στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής.

Η κ. Βασιλική Αναγνώστου, εκ μέρους της Επιτροπής τόνισε ότι στόχος της κινητοποίησης είναι να αναδείξει τα προβλήματα και να καταστήσει σαφές ότι η περιοχή δεν αντέχει το μέγεθος αυτών των μονάδων. «Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας δραστηριότητας θα είναι να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου Θανάσης Αθανασίου εξέφρασε την λύπη του για την απουσία πολιτικών εκπροσώπων από την συγκέντρωση και τόνισε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τελικής πτώσης».

Ο Νίκος Κυριακόπουλος, εκ μέρους του ίδιου πολιτιστικού συλλόγου σημείωσε ότι η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη. «Εξ αρχής η επένδυση αυτή είναι ύποπτη… Όταν είναι ο ίδιος επιχειρηματίας πίσω και από τις πέντε μονάδες, με πέντε ίδιες τεχνικές μελέτες και πέντε διαφορετικά ονόματα και με μηδέν κεφάλαιο…» ανέφερε στις δηλώσεις του για να καταλογίσει ευθύνες και στην ΕΤΒΑ η οποία διέθεσε εκτάσεις προς πώληση χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τα προβλήματα που θα προκαλέσουν οι συγκεκριμένες μονάδες.



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην Βιομηχανική Περιοχή Λευτέρης Αραμπατζής αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα προβλήματα που εγκυμονεί η λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων.

«Πρόκειται για δραστηριότητες που κακώς χωροθετήθηκαν εδώ, κοντά σε τρία χωριά. Αυτό που πρέπει να περιφρουρήσουμε είναι ο χαρακτήρας της ΒΙΠΕ.. Η ελπίδα μας, πέρα από τα δικαστήρια είναι η πολιτική και η λαϊκή πίεση ώστε να μην γίνει αυτό το τέρας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

Στην Κυριακάτικη συγκέντρωση εκπροσωπήθηκαν δεκάδες φορείς της περιοχής ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογραφών κατοίκων που διαφωνούν με την λειτουργία των μονάδων βιοαερίου.

epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου