Η προεκλογική σύγκρουση στην Τουρκία μεταφέρεται στην Θράκη | Epirus World

Η προεκλογική σύγκρουση στην Τουρκία μεταφέρεται στην Θράκη

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ, θα μεταφέρει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θράκη τον προεκλογικό του λόγο ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στην Τουρκία.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τι τουρκικό προξενείο στη μία το μεσημέρι και ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους της περιοχής, στο κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την παρουσία του στην Κομοτηνή θα μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, εικάζεται ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και προπαγάνδα, κυρίως ως απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σεράγεβο, στη Βοσνία.

Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα δεχθεί την τουρκική προεκλογική συζήτηση σε ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος. Θυμίζουμε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευτεί προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τόσο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και βασικών συνεργατών του και επιτελικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και υπουργών.

eleftherostypos
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου