Γαλάζιος πονοκέφαλος ο Δήμος Ιωαννιτών… | Epirus World

Γαλάζιος πονοκέφαλος ο Δήμος Ιωαννιτών…

Η συγκέντρωση των γαλάζιων αυτοδιοικητικών στα Γιάννινα, παρόντων του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και του Γραμματέα του κόμματος, αναμένεται έστω και παρασκηνιακά να ανοίξει τις συζητήσεις εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2019… Και το ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στο Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο της Ηπείρου, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία κέρδισε για τελευταία φορά το 2006, όταν ίσχυε η εκλογή δημάρχου με το περίφημο 42%! Στη συνέχεια ο Νίκος Γκόντας που ηγείται της παράταξης, κατέγραψε δύο βαριές ήττες, το 2010 και το 2014.

Παρότι στελέχη της παράταξης αλλά και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν επισημάνει εδώ και καιρό την ανάγκη να ανοίξουν οι διαδικασίες για ανανέωση αλλά και για την επιλογή επικεφαλής κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο Νίκος Γκόντας εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και όπως επισημαίνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννινα, με την τακτική του δεν βοηθά ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες και να δοθεί με αξιώσεις η αυτοδιοικητική μάχη στο Δήμο.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι εκ νέου υποψηφιότητα του Νίκου Γκόντα, δεν θα έχει καμία τύχη, όμως εκτιμούν ότι ο πρώην δήμαρχος θα πρέπει να είναι αυτός που πρώτος πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Τονίζουν με νόημα, ότι αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ευρείες συμμαχίες και όχι κομματική περιχαράκωση και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται βαθιά ανανέωση και επιλογή επικεφαλής με ανοιχτές διαδικασίες και με κριτήρια… 2020!

Σήμερα η κεντροδεξιά παράταξη στο Δήμο Ιωαννιτών είναι ουσιαστικά τριχοτομημένη. Υπάρχει η «συνιστώσα» στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα, υπάρχει η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα και η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία υπό τον Νίκο Γκόντα.

Θα βρεθεί το πρόσωπο που θα μπορέσει να ενώσει, να συσπειρώσει και να δώσει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με περιθώρια νίκης;

Αυτός είναι ο μεγάλος γαλάζιος πονοκέφαλος και σήμερα η συνάντηση της Τρίτης θα είναι η αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου