Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Άρτας | Epirus World

Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Άρτας

Στην έγκριση της μελέτης για «Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενσωμάτωσης ΑΠΕ στο Ανοικτό Κολυμβητήριο Δήμου Αρταίων» προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 983.841,78 ευρώ. 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Άρτας είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός στόχος για τη Δημοτική Αρχή, που έχει τεθεί σε προτεραιότητα, καθώς με την ολοκλήρωση των εργασιών αίρεται ένα χρόνιο πρόβλημα για την πόλη της Άρτας, μιας και το Κολυμβητήριο θα μπορεί να λειτουργεί όλο το χρόνο και ως εκ τούτου όλοι όσοι ασχολούνται με τα αθλήματα της πισίνας θα μπορούν να προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η μελέτη έγινε από το Δήμο Αρταίων και αφορά, μεταξύ άλλων:

             Στην αντικατάσταση κουφωμάτων με πιστοποιημένα κουφώματα με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες,

             Στην αντικατάσταση μονάδας λέβητα-καυστήρα θέρμανσης χώρων με σύστημα υψηλής θερμικής απόδοσης,

             Στην εγκατάσταση αερόψυκτης αντλίας θερμότητας για την κάλυψη αναγκών Ζεστού Νερού Χρήσης ή/και θέρμανσης χώρων,

             Σε επεμβάσεις με τη χρήση λαμπτήρων LED στις εγκαταστάσεις φωτισμού,

             Στη χρήση διατάξεων αυτόματου ελέγχου και διαχείρισης ενέργειας κτηρίου (Building Energy Management System, BEMS),

             Στην εγκατάσταση ηλιακού θερμικού συστήματος για την κάλυψη μέρους των αναγκών Ζεστού Νερού Χρήσης.

Το έργο θα υποβληθεί άμεσα για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στην πρόσκληση «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων-Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές εγκαταστάσεις», που συγχρηματοδοτείται από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ  στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου