Καταστροφή για τους αγρότες οι καθημερινές βροχές και το χαλάζι | Epirus World

Καταστροφή για τους αγρότες οι καθημερινές βροχές και το χαλάζι

Καθημερινά είναι το τελευταίο διάστημα τα ξεσπάσματα του καιρού. Έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του Μαΐου με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η καθημερινότητα όλων αλλά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα κυρίως για τον κόσμο της υπαίθρου. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις αυτό το διάστημα έχουν σοβαρές συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο ενώ μπορεί να είναι ακόμη και καταστροφικές στις περιπτώσεις εκείνες που εκδηλώνεται έντονη χαλαζόπτωση.

Το διάστημα αυτό, υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι αυξημένων υποχρεώσεων για τον αγροτικό κόσμο, γεωργικό και κτηνοτροφικό.

Οι γεωργικές ασχολίες, είτε πρόκειται για καλλιέργειες, είτε για οπωροκηπευτικά, διεξάγονται με τεράστια δυσκολία ενώ από τις καθημερινές καταιγίδες σχεδόν έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά τα φρούτα εποχής, όπως τα κεράσια.

Η κτηνοτροφία αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα.. Τη διάρκεια της μισής ημέρας τουλάχιστον τα κοπάδια μένουν και πάλι σε στεγασμένους χώρους με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να παραμένει υψηλό.

Συνέπειες όμως και για την μελισσοκομία. Ο Μάιος θεωρείται ως ένας από τους πιο ιδανικούς μήνες, λόγω της υψηλής ανθοφορίας, προκειμένου οι κυψέλες να γεμίσουν με μέλι.

Υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες όμως κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο και επιπλέον οι μέλισσες αναγκαστικά καταναλώνουν από το απόθεμα που έχουν δημιουργήσει…

Οι συνέπειες των συνεχών, καθημερινών βροχοπτώσεων και της χαλαζόπτωσης, είναι μεγάλες και σίγουρα δεν περιορίζονται στις βραχυπρόθεσμες.

Όσοι ασχολούνται με την γη, διαπιστώνουν για μία ακόμη φορά ότι οι κόποι τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό… Και έτσι μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να καταστραφεί ότι πάσχιζαν να δημιουργήσουν έναν χρόνο!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου