Άρτα: Ο Δήμος στηρίζει την συνένωση | Epirus World

Άρτα: Ο Δήμος στηρίζει την συνένωση

Υπέρ της συνένωσης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, το οποίο συζήτησε διεξοδικά το θέμα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, από την οποία κατέστη σαφές ότι η έδρα του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η) θα είναι στην Άρτα, όπως ζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων, ενώ το προσωπικό του ΤΕΙ Ηπείρου δεν θα μετακινηθεί από την πόλη που εργάζεται τώρα, παρά μόνο με δική τους επιθυμία, αίτημα που επίσης αποδέχθηκε ο Υπουργός.

Ιδιαίτερα σε ο, τι αφορά το Πάρκο, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή, καθώς μαζί με τη λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής θα ενισχυθεί σημαντικά ο πρωτογενής τομέας της περιοχής μας και η τοπική οικονομία.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την πρόταση οι φοιτητές που ήδη φοιτούν, αλλά και εκείνοι που θα μπουν φέτος στο ΤΕΙ Ηπείρου, να μεταπηδήσουν στα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα που θα δημιουργηθούν και να λάβουν τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και με δεδομένες τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων (71/2017 και 574/2017) σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης των Σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου σε Πανεπιστημιακές και της ίδρυσης της Γεωπονικής Σχολής το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

⦁ Τα νέα τμήματα, όπως για παράδειγμα το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής να ιδρυθούν μέχρι την 1-10-2019 και να λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και όχι όπως αναφέρεται στο Νομοσχέδιο η ίδρυση των Τμημάτων να αρχίζει «το νωρίτερο την 1-10-2019 και η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας τους αρχίζει το νωρίτερο το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021».

⦁ Στο πλαίσιο της διεύρυνσης και της ανωτατοποίησης του Ιδρύματος σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου, όπως συμβαίνει και σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, όπως με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με το Πανεπιστήμιο Θράκης και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς όπως και έγινε με την πρόσφατη ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και όπως θα γίνει στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων.

⦁ Να ιδρυθεί «Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» στην Άρτα (και όχι όπως αναφέρεται στο Νομοσχέδιο Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) στην οποία να ενταχτεί το «Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών», όπως ζητά ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Σχολής Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου.

⦁ Να υπάρξει μέριμνα σχετικά με τα θέματα της στέγασης περισσότερων φοιτητών στις εστίες, καθώς και της σίτισης και της μεταφοράς τους από και προς την πόλη της Άρτας στο campus των Κωστακιών. Σήμερα, το εστιατόριο του ΤΕΙ είναι στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να δαπανούν πολλά χρήματα στα εισιτήρια από το campus στο εστιατόριο και τούμπαλιν.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου