Ενώπιον του εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο | Epirus World

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Ενώπιον του εισαγγελέα θα παρουσιαστεί σήμερα ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από στρατιωτικούς του φυλακίου 1 στις Καστανιές Έβρου.
Ο άντρας, ο οποίος είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί τον εντόπισαν 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος την ώρα που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές με εκσκαφέα. Εκεί ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στη συνέχεια, οι Έλληνες στρατιώτες παρέδωσαν τον άνδρα στην αστυνομία. Με την υπόθεση ασχολείται και το υπουργείο Εξωτερικών.
Πως συνέβη το περιστατικό
Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές Αρχές το απόγευμα της Τετάρτης μετά τη σύλληψη ενός Τούρκου ο οποίος πέρασε τα σύνορα και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος κοντά στο φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου.
Ο Τούρκος οδηγώντας σκαπτικό μηχάνημα κατευθυνόταν προς το φυλάκιο των Καστανιών. Δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα να σταματήσει και έστρεψε το γεωργικό μηχάνημα προς τα δεξιά του φυλακίου όπου Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψή του.
Σύμφωνα με το Evros-news, στο φυλάκιο των Καστανεών έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων - οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής- από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.
Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Αρχικώς τοπικά μέσα μετέδωσαν τρεις εκδοχές: για στρατιωτικό ο οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα, για αγρότη ή υπάλληλο του δήμου Αδριανούπολης.
Τελικά η αποκάλυψη των στοιχείων και της φωτογραφίας του ήρθε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία η είδηση της σύλληψης αναμεταδόθηκε άμεσα.
Πρόκειται για τον 38χρονο Μουσά Αλερίκ, χειριστή εκσκαφέα στο δήμο Αδριανούπολης.
Εργάτης με κοστούμι…
Αρκετά μεγάλη εντύπωση κάνουν δυο γεγονότα. Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι ένας πολίτης, όπως τουλάχιστον δηλώνει, βρέθηκε στον οριογραμμή να εκτελεί εργασίες και δεύτερον το γεγονός ότι ο 38χρονος είναι ντυμένος στην… τρίχα.
38χρονος είχε μαζί του όλα τα προσωπικά του έγγραφα, η ταυτότητά του είναι πολιτική. Αλλά αυτό μένει να ξεκαθαριστεί από τις ελληνικές αρχές. Οι Τούρκοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται για υπάλληλο του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος εκτελούσε εργασίες για το σύστημα ύδρευσης. Η αμφίεσή του ωστόσο αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε σε μια περιοχή όπου οι εργασίες είναι πλήρως ελεγχόμενες προκαλούν υποψίες.
Αυτός είναι ο Τούρκος
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «turkhaber», πρόκειται για υπάλληλο του δήμου Αδριανούπολης και εκτελούσε εργασίες στο αρδευτικό σύστημα στην περιοχή με το μηχάνημα του.
Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την περιοχή του Εντιρνέ, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.
«Ατυχές γεγονός» η σύλληψη λένε οι Τούρκοι
Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε τη σύλληψη Τούρκου χειριστή εκσκαφέα στον Έβρο, ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης, Σελτζούκ Τσακίρ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει αν πρόκειται για αντίποινα ή όχι.
Ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης ανέφερε ότι ο χειριστής του εκσκαφέα πήγαινε για εργασίες που γίνονταν στην περιοχή του τελωνειακού περάσματος. «Ενώ προχωρούσε από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, δηλαδή ενώ περνούσε από τη δική μας ουδέτερη ζώνη, πέρασε τα σύνορα δεν τα πέρασε, αυτό συζητείται. Σε εκείνο το σημείο κάνοντας ελιγμούς για να γυρίσει, τον πήραν οι αρμόδιοι. Κατέσχεσαν και τον εκσκαφέα», ανέφερε, όπως μεταδίδει η αναταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρόκειται για παρεξήγηση. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να πει αν πρόκειται για αντίποινα ή όχι. «Δεν ξέρω αν είναι αντίποινα ή όχι», είπε προσθέτοντας ότι ο νομάρχης κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωσή του.
Την είδηση μεταδίδουν και τα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία. Δείτε το δημοσίευμα της Hurriet:
Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με το Evros-news, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.
Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.
Θυμίζουμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου από τους Τούρκους, γιατί μπήκαν λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος, όπως είπαν και οι ίδιοι στις απολογίες τους, ενώ παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου