Καταρρέουν οι τιμές, πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των κτηνοτρόφων | Epirus World

Καταρρέουν οι τιμές, πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των κτηνοτρόφων

Στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης βρίσκεται ο κτηνοτροφικός κόσμος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να δείχνει μη αναστρέψιμη. Από την μία η αύξηση στο κόστος παραγωγής και από την άλλη οι τιμές στο γάλα που κατρακυλούν διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δυσμενές τοπίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ήπειρο το πρόβειο γάλα πωλείται ακόμη και κάτω από 85 λεπτά το λίτρο ενώ το γίδινο σε τιμές χαμηλότερες από το εμφιαλωμένο νερό!

Πέραν αυτού οι παραγωγοί είναι αντιμέτωποι και με ένα καθεστώς που έχουν εγκαινιάσει οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες. Της πολύμηνης καθυστέρησης στην πληρωμή τους.

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου για να τους καταβληθούν τα χρήματα για το γάλα που έχουν δώσει θα πρέπει να περιμένουν ακόμη και πάνω από πέντε μήνες.

Τι φταίει για την απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει η κτηνοτροφία;

Οι περισσότεροι αποδίδουν το οξύ πρόβλημα στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που γίνονται στην ελληνική αγορά καθώς η αδυναμία επαρκούς ελέγχου θεωρείται δεδομένη.

"Δεν αυξήθηκαν ούτε τα αιγοπρόβατα ούτε η παραγωγή γάλακτος. Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος, πώς υπάρχουν αποθέματα φέτας στα ψυγεία", αναρωτιούνται κτηνοτρόφοι και θεωρούν ότι η απάντηση του ερωτήματος είναι και το πραγματικό πρόβλημα!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου