50 θέσεις κοινωφελούς στο Δήμο Δωδώνης | Epirus World

50 θέσεις κοινωφελούς στο Δήμο Δωδώνης

Πενήντα θέσεις κοινωφελούς εργασίας κατανεμήθηκαν στο Δήμο Δωδώνης, εν όψει της νέας προκήρυξης του προγράμματος που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμος μέχρι τις 21 Μαίου θα συμπληρώσει στην ειδική πλατφόρμα και σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε από το Υπουργείο Εργασίας τις ειδικότητες που χρειάζεται με βάση την χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος τα έργα στα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς θα στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, στη συντήρηση και την αναβάθμιση μικρών υποδομών, στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών, στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια άνεργους και χρηματοδοτείται από ευρωπαικούς και εθνικούς πόρους.

Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ για την διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων θα περιλαμβάνει και δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Ο Δήμος Δωδώνης, εκφράζει την ικανοποίηση του για την αύξηση στην κατανομή θέσεων από 38 που ήταν στις προηγούμενες προκηρύξεις στις 50 καθώς το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση αναγκών της περιοχής και παραγωγής έργου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου