Μεγάλωναν 40 χρόνια λάθος παιδί | Epirus World

Μεγάλωναν 40 χρόνια λάθος παιδί

Μια οικογένεια στη Βραζιλία ζει στιγμές τραγωδίας μαθαίνοντας πως ένα λάθος στο μαιευτήριο την άφησε να μεγαλώνει ένα παιδί που δεν ήταν δικό της. Ένα μπέρδεμα που έλαβε χώρα πριν από 38 χρόνια.

Πίσω στο 1980, οι Radigena και Geraldo Gaspar βγήκαν από το νοσοκομείο με ένα μωρό στην αγκαλιά, πιστεύοντας πως είναι ο γιος τους Romualdo. Όσο μεγάλωνε όμως το παιδί γινόταν ολοένα και πιο εμφανείς οι εξωτερικές του διαφορές με όλο του το συγγενολόι, κάτι που ώθησε τελικά τον ίδιο τον Romualdo να υποβληθεί σε εξέταση DNA, κι αυτό για να κλείσει τα κακά στόματα και να σταματήσει τις φήμες.

Μόνο που αντί να κάνει αυτό, έφερε στο φως μια συγκλονιστική αλήθεια που αγνοούσε η οικογένεια εδώ και 40 σχεδόν χρόνια.

«Υπήρχαν πάντα κακόβουλα σχόλια», λέει ο Romualdo στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, «η οικογένεια προσπαθούσε να τα αγνοήσει, γιατί δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα. Και μετά είπα ‘‘ας κάνουμε το τεστ, ας το αποδείξουμε μπας και βάλουμε ένα τέλος [στις φήμες]’’». Όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν, η οικογένεια έβαλε σκοπό να μάθει.

Συμβουλεύτηκαν τα μητρώα γεννήσεων του νοσοκομείου Monsenhor Genesio στην Juruaia της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, όπου και έμαθαν ότι δύο αγοράκια γεννήθηκαν την ίδια περίοδο στο συγκεκριμένο μαιευτήριο. Όταν οι γονείς είδαν τη φωτογραφία του άλλου παιδιού, του Noel, ήταν σίγουροι πως αυτός ήταν ο βιολογικός τους γιος.

Δυστυχώς, ο Noel πέθανε σε ηλικία ενός έτους. Και ήταν τώρα η βιολογική αδερφή του Romualdo αυτή που τον αναζήτησε, όταν άκουσε την είδηση.

Η Nelma Rezende και ο σύζυγός της βρήκαν το χαμένο μέλος της δικής τους οικογένειας και οι φωτογραφίες των δυο τους σε μικρή ηλικία παραείχαν πολλές ομοιότητες για να αγνοηθούν. Άλλο ένα τεστ DNA χρειάστηκε για να αποδειχθεί ότι οι γονείς της Nelma ήταν οι γονείς του Romualdo.

Η βιολογική του μητέρα, Valdevina, είπε στην τηλεόραση: «Έπειτα από 38 χρόνια, πίστεψα αρχικά πως όλο αυτό ήταν φάρσα. Στο τέλος όμως ήταν όλα αλήθεια». Ενώ ο Romualdo σημείωσε: «Για μένα, αυτό δεν έχει τιμή. Τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία που νιώθω αυτή τη στιγμή».

Όσο για το νοσοκομείο, δεν έκανε καμία δήλωση για το τραγικό λάθος…

newsbeast
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου