Νέα βόμβα για τη Google: O Chrome κρυφοκοιτάζει φακέλους των χρηστών | Epirus World

Νέα βόμβα για τη Google: O Chrome κρυφοκοιτάζει φακέλους των χρηστών

Οργισμένες αντιδράσεις από τους χρήστες του Chrome, του πιο δημοφιλούς browser στον πλανήτη, προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό δεν αρκείται σε αυτή τη δουλειά, αλλά... έριχνε και αδιάκριτες ματιές στους φακέλους των χρηστών.

Όπως αποκάλυψε μια ερευνήτρια σε εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου, το Chrome Cleanup Tool, το οποίο ενσωματώθηκε από το 2014 στον Chrome, με στόχο να προστατεύει τους χρήστες από επικίνδυνο λογισμικό, το εργαλείο σκάναρε και φακέλους που είχε αποθηκευμένους στον υπολογιστή της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια η Google έχει τονίσει ότι το συγκεκριμένο εργαλείο αφορά αποκλειστικά και μόνο στη λειτουργία του Chrome και το ενδεχόμενο κακόβουλο λογισμικό να επιδρά στον browser και απαιτεί την ξεκάθαρη συγκατάθεση του χρήση για να κάνει σκανάρισμα.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δέχονται σφοδρά πυρά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών τους, μετά και τη «βόμβα» του σκανδάλου της Cambridge Analytica.
topontiki
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου