ΗΠΑ: Συντριβή F-16 με νεκρό τον πιλότο στο Λας Βέγκας | Epirus World

ΗΠΑ: Συντριβή F-16 με νεκρό τον πιλότο στο Λας Βέγκας

Ένα αεροσκάφος F-16 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε την Τετάρτη κοντά στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, στις δυτικές ΗΠΑ η συντριβή αυτή ήταν η τρίτη αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους μέσα σε δύο ημέρες.

«Ένα F-16 της αεροπορικής βάσης Νέλις κατέπεσε περί τις 10:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης άσκησης στο κέντρο δοκιμών της Νεβάδας», ανέφερε η αμερικανική ΠΑ σε ανακοίνωσή της. Η κατάσταση της υγείας του πιλότου «δεν είναι γνωστή», κατά την ανακοίνωση.

Την Τρίτη στις 14:35 (00:35 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ένα ελικόπτερο Super Stallion των Πεζοναυτών κατέπεσε στην Καλιφόρνια, επίσης κατά τη διάρκεια συνηθισμένης άσκησης, κοντά στη μικρή πόλη Ελ Σέντρο, που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στο δυστύχημα αυτό. Διενεργείται έρευνα.

Την ίδια ημέρα, καταδιωκτικό Harrier AV-8B του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε στις 16:00, λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Τζιμπουτί, στην Αφρική. Ο χειριστής του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της χρήσης του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της βάσης του, διευκρίνισε το αμερικανικό ΠΝ σε ανακοίνωσή του. Δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις εξασφάλισε τον περασμένο μήνα προϋπολογισμό-ρεκόρ για το αμερικανικό Πεντάγωνο, που θα επιτρέψει να προχωρήσεις επενδύσεις που είχαν ανασταλεί για χρόνια, ειδικά στο ΠΝ, που έχει υπερεκταθεί σε θέατρα επιχειρήσεων στο εξωτερικό, και στην ΠΑ, η οποία χάνει τους χειριστές της με ταχείς ρυθμούς, αφού οι πιλότοι αναζητούν υψηλότερες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου