Δυσκολεύεσαι με το πρωινό ξύπνημα; Η επιστήμη έχει καλά νέα | Epirus World

Δυσκολεύεσαι με το πρωινό ξύπνημα; Η επιστήμη έχει καλά νέα

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ποτέ δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να γίνουν αυτό που λέμε «πρωινοί τύποι». Μερικοί από αυτούς προτιμούν να κοιμούνται αργά ή άλλοι δεν μπορούν με τίποτα να αποχωριστούν την αγκαλιά του «Μορφέα», κι ας κοιμούνται νωρίς.

Όταν χρειάστηκε δε να βρουν πρωινή δουλειά, τότε τα πράγματα ίσως έγιναν και δυσάρεστα. Πολλές «κουκουβάγιες» επιλέγουν να βρουν σπίτι κοντά στην δουλειά, αφού όσο και να προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να μάθουν να κοιμούνται νωρίς.

Μια πρόσφατη έρευνα βέβαια έδειξε πως όσοι παλεύουν να σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί, είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Οπότε ίσως αυτό απαλύνει τον πόνο του πρωινού ξυπνήματος. Η έρευνα όμως δεν έδειξε μόνο περισσότερη εξυπνάδα, αλλά και περισσότερη δημιουργικότητα και ευτυχία.

Η έρευνα έγινε στην Βρετανία και οι συντελεστές της ήταν ο Satoshi Kanazawa και η Kaja Perina. Ξεκίνησαν με το σκεπτικό ότι οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι να ξυπνούν με τον θόρυβο του ξυπνητηριού. Οπότε αν πατήστε την σίγαση, τότε είστε πιο έξυπνος.

Κι αυτό γιατί εκείνη την στιγμή ακούτε περισσότερο το σώμα σας που σας λέει ότι χρειάζεστε περισσότερο ύπνο. Και αυτό ίσως σας κάνει πιο ευτυχισμένους και πιο δημιουργικούς.

Ακόμα μια άλλη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Southampton, έδειξε πως όσοι πηγαίνουν για ύπνο μετά της 11 το βράδυ και ξυπνούν μετά τις 8 το πρωί, κερδίζουν περισσότερα, αλλά έχουν και έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Φυσικά, όλα αυτά είναι σχετικά και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι ό πολύ ύπνος δεν σου κάνει καλό . Οι άνθρωποι που κοιμούνται από 11 ώρες και πάνω κάθε βράδυ, έχουν μεγάλες πιθανότητες για πρόωρο θάνατο.

Πάντως μπορείτε να κοιμάστε περισσότερο τα σαββατοκύριακα, κι αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε πάρτε έναν καφέ, πιείτε μια γουλιά και χαμογελάστε. Γιατί η εξυπνάδα, όπως και 1-2 ακόμα πράγματα, δεν κρύβεται...
e-radio
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου