Παραλίμνιος.. Τουριστικός σκουπιδότοπος! | Epirus World

Παραλίμνιος.. Τουριστικός σκουπιδότοπος!

Οι συζητήσεις περί τουρισμού περισσεύουν.. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για τα Γιάννινα που έγιναν προορισμός και απέκτησαν ταυτότητα, τείνουν να μετατραπούν σε ρουτίνα.. Όμως τα μεγάλα λόγια δεν φτάνουν.. Και δεν αρκούν, όταν το πλέον τουριστικό κομμάτι των Ιωαννίνων, η λίμνη και η παραλίμνιος, είναι και το πιο υποβαθμισμένο. Προ λίγων μηνών, κόπηκαν τα δέντρα στην Ακτή Μιαούλη.. Το δασαρχείο αδειοδότησε την συγκεκριμένη παρέμβαση, καθώς τα δέντρα ή κάποια απ’ αυτά κρίνονταν επικίνδυνα.

Οι διαμαρτυρίες ήταν αρκετές, πολλοί όμως ήταν κι αυτοί που ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα καθώς το μάτι απλώνονταν πλέον στην Παμβώτιδα.

Μάλλον κανένας όμως δεν είχε σκεφτεί την επόμενη μέρα…

Κι αυτή αποτυπώνεται στις εικόνες.

Το συγκεκριμένο κομμάτι της παραλιμνίου, μετατρέπεται σε έναν ακόμη σκουπιδότοπο. Πρόχειρες εξέδρες που χρησιμοποιούν οι ψαράδες, εικόνα διόλου αισθητική, ειδικά όταν απλώνονται και πολλά νάιλον τριγύρω..

Σκουπίδια παντός είδους… Ακόμη και πεταμένες καρέκλες..

Υπολείμματα από φωτιές, τις οποίες είναι άγνωστο ποιοι ανάβουν…

Στοιχεία που συνθέτουν την συνολική εικόνα της περιοχής, η οποία απέχει πολύ απ’ αυτό που στην Ευρώπη θα ονόμαζαν τουριστικό προορισμό.

Φυσικά οι ευθύνες είναι μοιρασμένες. Σε πολίτες και τοπικές αρχές.. Αλλά αν οι τοπικές αρχές είχαν μεριμνήσει για την αισθητική αναβάθμιση της παραλιμνίου, πιθανόν θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν και τους πολίτες…

Αυτή όμως μένει στα λόγια και χαμένη στις διάφορες δημόσιες διαβουλεύσεις…
epiruspost









Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου