Αποτελεσματική η καπνοαπαγόρευση! Μόλις τρία πρόστιμα στα Γιάννινα.. | Epirus World

Αποτελεσματική η καπνοαπαγόρευση! Μόλις τρία πρόστιμα στα Γιάννινα..

Αποτελεσματική τώρα αποδεικνύεται η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Γιάννινα. Παρά τις αντιδράσεις που αρχικά προκλήθηκαν η απόφαση των ιδιοκτητών καταστημάτων να προχωρήσουν στην καθολική εφαρμογή της καπνοαπαγόρευσης βρήκε το σύνολο των καπνιστών σχεδόν να συμμορφώνεται… Και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου… Φαίνεται από τα στοιχεία των ελέγχων κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νόμου, δηλαδή τον Μάρτιο. Στα Γιάννινα βεβαιώθηκαν μόλις τρεις παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα!

Βέβαια σε επίπεδο ελεγκτικών μηχανισμών υπάρχει ακόμη ένα σοβαρό κενό. Κι αυτό είναι η αδυναμία ελέγχων τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ωστόσο η γενική εικόνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Προιστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Νικόπουλος, στο Epiruspost είναι θετική. Το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο!

Είναι άγνωστο τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Η εαρινή και η θερινή περίοδος, αποτελεί σύμμαχο των καπνιστών. Κι αυτό γιατί τα τραπεζάκια είναι έξω και κει αντικαπνιστικός δεν ισχύει.

Έτσι καπνιστές και αντικαπνιστές θα συνυπάρξουν –ειρηνικά- στους υπαίθριους χώρους.. Βέβαια είναι άγνωστο αν η χαλαρότητα που θα φέρει το διάστημα αυτό, θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο.. Είναι κάτι που ο χρόνος θα το δείξει!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου