Πανελλήνιος διαγωνισμός για τ' αρωματικά φυτά | Epirus World

Πανελλήνιος διαγωνισμός για τ' αρωματικά φυτά

Ο κόμβος καινοτομίας Aroma Hub, που εδρεύει στην Πάτρα, με την ενεργό υποστήριξη της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, προκηρύσσει τον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Οι διοργανωτές απευθύνονται σε άτομα και ομάδες που έχουν μια καινοτόμο ιδέα αλλά δεν έχουν έως τώρα συστήσει εταιρεία, όσο και σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται έως πέντε χρόνια. Η προτεινόμενη καινοτομία μπορεί να υλοποιείται σε οποιοδήποτε στάδιο στη γραμμή παραγωγής ή εκμετάλλευσης των φυτών. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό (13-30 Απριλίου) είναι δωρεάν, απαιτεί απλώς την online συμπλήρωση μιας αίτησης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Ο κλάδος των αρωματικών φυτών, με τα οποία είναι προικισμένη η ελληνική φύση, είναι ταχέως αναπτυσσόμενος και θεωρείται πολλά υποσχόμενος για την ελληνική οικονομία. Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά αποτελούν την πρώτη ύλη σε βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, καλλυντικών, σαπωνοποιίας, αγροχημικών κ.ά. Η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στη διαδικασία παραγωγής και αξιοποίησης των προϊόντων δύναται να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι ιδέες που θα ξεχωρίσουν θα κερδίσουν: παροχή επιστημονικής καθοδήγησης από το Aroma Hub, παροχή υπηρεσιών μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, φιλοξενία στη θερμοκοιτίδα του Orange Grove Patras (πρώτο βραβείο), άδεια χρήσης λογισμικού από την InSyBio, μεταφορά τεχνογνωσίας από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (δεύτερο και τρίτο βραβείο).

Η νεοφυής επιχείρηση που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα έχει πρόσβαση στο γαλλοελληνικό δίκτυο καινοτομίας MAZINNOV και πλήθος υποστηρικτικών υπηρεσιών από το Aroma Hub, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και άλλους κορυφαίους φορείς (TOPIA architects, Inno4agrifood, In4Capital) για την αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο μάρκετινγκ, τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και την εξεύρεση επενδυτών.

Αντίστοιχες υπηρεσίες σε μικρότερο βεληνεκές προβλέπονται και για τα δύο μικρότερα βραβεία. Το γαλλοελληνικό δίκτυο MAZINNOV θα υποστηρίζει τις αιτήσεις σε προγράμματα στη Γαλλία, ενώ θα αναλάβει τα ναύλα και τη στέγαση του εκπροσώπου όποιας ομάδας επιλεγεί. Επιπλέον, θα συμβάλει στην πρόσκληση ελληνικών startups σε εκδηλώσεις στο Παρίσι. Από την πλευρά του, το Aroma Hub θα προσφέρει εργαστηριακές αναλύσεις σε τομείς φυτοπροστασίας, γενετικής και χημικής ανάλυσης, αξιολόγησης μικροβιακού φορτίου, αντιοξειδωτικής και καλλυντικής δράσης αξίας 500 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ομάδας νικητών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου