Το αδιαχώρητο… Βούλιαξε η παραλίμνιος από τα λεωφορεία και την κίνηση! | Epirus World

Το αδιαχώρητο… Βούλιαξε η παραλίμνιος από τα λεωφορεία και την κίνηση!

Ο τουρισμός είναι σύνθετη υπόθεση. Δεν είναι εύκολη και κυρίως δημιουργεί υποχρεώσεις. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πραγματικά το αδιαχώρητο στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία, εκατοντάδες επισκέπτες.. Σχολικές εκδρομές.. Μεσημέρι Κυριακής, σε μία μέρα όπου ο υδράργυρος θύμιζε καλοκαίρι, η παραλίμνιος των Ιωαννίνων βούλιαζε από κόσμο. Τα λεωφορεία έφταναν το ένα μετά το άλλο… Τα καραβάκια περίμεναν στην σειρά και όλα τα καταστήματα στην Μαβίλη και πέριξ του Κάστρου ασφυκτικά γεμάτα.

Τουριστική κίνηση σε ρυθμούς εξαιρετικά υψηλούς, όπως άλλωστε καταγράφεται και από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία..

Αλλά παράλληλα τα Γιάννινα αποτελούν σταθμό για όσους, κυρίως μαθητές, κινούνται προς άλλους προορισμούς, όπως για παράδειγμα την Κέρκυρα ή τα Μετέωρα.

Αποτέλεσμα αυτής της αυξημένης κίνησης, ήταν να έχει καταληφθεί κάθε γωνιά του παραλίμνιου δρόμου από δεκάδες λεωφορεία που είχαν επιβιβάσει επισκέπτες..

Ακόμη και στα πεζοδρόμια..

Ο τουρισμός λοιπόν δημιουργεί υποχρεώσεις..

Και στοιχειώδης υποχρέωση των τοπικών φορέων είναι να λάβουν μέριμνα για το κυκλοφοριακό στο Μώλο, καθώς τα μέτρα που δοκίμασαν μέχρι σήμερα και οι απαγορεύσεις δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Πέραν αυτού, όταν τα λεωφορεία κινούνται πέντε πέντε ή ακόμη και δύο δύο στους κεντρικούς άξονες, όπως την Δωδώνης και την Αβέρωφ, προκειμένου να φτάσουν στην παραλίμνιο, είναι εύκολο να καταλάβει ο καθένας τι ακριβώς συμβαίνει..

Κι αυτή δεν είναι εικόνα ούτε για τους τουρίστες αλλά ούτε και για τους ντόπιους.

Ούτε βέβαια είναι ωραία η εικόνα για όσους επιλέγουν τα Γιάννινα είτε για λίγες μέρες, είτε για λίγες ώρες, να φεύγουν παίρνοντας κλήσεις από την Τροχαία.

Ο Δήμος, ο οποίος επενδύει στην τουριστική προβολή και την ανάπτυξη, οφείλει να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο, που θα διευκολύνει όσους έρχονται στην περιοχή, χωρίς να γίνεται το αδιαχώρητο στην παραλίμνιο από τα σταθμευμένα λεωφορεία.
epiruspost












Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου