Ζαγόρι: Μείζον θέμα το Κτηματολόγιο | Epirus World

Ζαγόρι: Μείζον θέμα το Κτηματολόγιο

Μείζον θέμα για το Δήμο Ζαγορίου, αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων αποτελεί η σύνταξη Κτηματολογίου, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο να έχει κάνει τις πρώτες επαφές με το Δήμο.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου ενημέρωσε το Σώμα ότι η εταιρεία προτίθεται να εγκαταστήσει στελέχη της στο Δήμο, προκειμένου να γίνει η υποβολή δηλώσεων. Η έναρξη για τις δηλώσεις θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει τρεις μήνες, χωρίς να αποκλείεται η παράταση.

Σε ότι αφορά το Δήμο, δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου και την όλη διαδικασία δεν μπορούν να την φέρουν σε πέρας οι Υπηρεσίες του, διότι θα μείνει πίσω η προετοιμασία και υλοποίηση έργων.

Απαιτείται να βρεθούν από κάθε πρώην κοινότητα τα στοιχεία για τα δημοτικά ακίνητα και η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο να δηλωθούν κοινόχρηστες εκτάσεις, δημοτικοί, αγροτικοί δρόμοι κλπ. Όπως και με τους Δασικούς Χάρτες και την οριοθέτηση των οικισμών βρέθηκε λύση, έτσι και με το Κτηματολόγιο θα επιδιωχθεί η καλύτερη λύση, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος.

Ως «εργαλείο» του Δήμου σε αυτή τη διαδικασία, για την οποία ζήτησε να ετοιμαστεί πάραυτα ο Δήμος, χαρακτήρισε ο Γ. Παπαναστασίου την απογραφή που έγινε για το διπλογραφικό σύστημα. Ωστόσο, όπως απάντησε ο Δήμαρχος αυτό δεν αρκεί δεδομένου ότι ο νέος Καλλικρατικός Δήμος  δεν υπέβαλλε μέχρι σήμερα δήλωση Ε9 για τα ακίνητα.

Και ο Λεωνίδας Τσουμάνης, επικεφαλής της παράταξης «Νέα πρόταση για το Ζαγόρι», στην παρέμβασή του ζήτησε να ενθαρρυνθεί και βοηθηθεί η διαδικασία για το Κτηματολόγιο για να δηλώσουν και ο Δήμος και οι ιδιώτες την περιουσία τους, χαρακτηρίζοντάς το ως σημαντικό.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου