ΗΠΕΙΡΟΣ-Σημαντική άυξηση από Ευρωπαίους,Κύπριους και Ισραηλινούς τουρίστες | Epirus World

ΗΠΕΙΡΟΣ-Σημαντική άυξηση από Ευρωπαίους,Κύπριους και Ισραηλινούς τουρίστες

Σε δημοφιλή πασχαλιάτικο προορισμό αναδεικνύεται η Ήπειρος, για Έλληνες και Κύπριους επισκέπτες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που αφορούν τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες και άλλα καταλύματα, ειδικά στο Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα και την Πρέβεζα.

Ωστόσο, σημαντική κίνηση καταγράφεται σε ό,τι αφορά και τους ξένους επισκέπτες, Ευρωπαίους και Ισραηλινούς οι οποίοι από την περασμένη εβδομάδα και την Κυριακή των Βαΐων φτάνουν στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια με τους παραδοσιακούς οικισμούς, το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και τις ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βλάχος, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το γεγονός ότι το Καθολικό Πάσχα που γιορτάστηκε την Κυριακή συνέπεσε με το Εβραϊκό που ήταν την περασμένη Παρασκευή.Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνει, «έδωσε την δυνατότητα να βρεθούν στην περιοχή πολλοί επισκέπτες από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, και από το Ισραήλ, η τουριστική αγορά του οποίου αποτελεί για το Ζαγόρι σημαντικό κεφάλαιο».

Οι πληρότητες στο Ζαγόρι, είναι πολύ υψηλές και δεν αφορούν μόνον το 4ήμερο από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά ολόκληρη την εβδομάδα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, Ελένη Παγκρατίου η οποία επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη σημαντική ώθηση που δίνουν στην τουριστική κίνηση όλο τον χρόνο Ισραηλινοί, Γερμανοί, Τσέχοι, Σκανδιναβοί και άλλοι Ευρωπαίοι οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν.«Το Ζαγόρι δεν μένει από κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγκρατίου, κάνοντας μια γενικότερη τοποθέτηση για την πορεία του τουρισμού, αφού πλέον δεν υποδέχεται επισκέπτες μόνο τα εορταστικά τριήμερα και τις αργίες, αλλά καθημερινά υπάρχει κίνηση, άλλοτε μικρή, άλλοτε μεγαλύτερη από ξένους και Έλληνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, σημειώνει πως φέτος, υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε ξενοδοχεία και καταλύματα για τις ημέρες του Πάσχα, στην Πρέβεζα και την Πάργα, με την πληρότητα στις επιχειρήσεις που άνοιξαν να ξεπερνά το 80%.Όπως επισημαίνει, ώθηση στην περιοχή, δίνουν τα έργα υποδομής, όπως η Ιόνια Οδός, αλλά και η προώθηση του προϊόντος από τους επιχειρηματίες. 

Στο Άκτιο, θα φτάσουν δύο πτήσεις από την Κύπρο, αποκλειστικά για το 4ημερο του Πάσχα, ενώ και στα Ιωάννινα η νέα αεροπορική σύνδεση με τη Λάρνακα, θα φέρει Κύπριους επισκέπτες για τις Άγιες Ημέρες.
epirusgate
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου