Ελεγκτές παρ’ ολίγον στο αυτόφωρο… Εξοργισμένοι επιχειρηματίες με την αλαζονεία τους! | Epirus World

Ελεγκτές παρ’ ολίγον στο αυτόφωρο… Εξοργισμένοι επιχειρηματίες με την αλαζονεία τους!

Σε μήνυση εναντίον υπαλλήλων του ΙΚΑ που μετείχαν σε μικτό κλιμάκιο προχώρησε πελάτης καταστήματος, που βρέθηκε αντιμέτωπος με το μένος και την αγενή συμπεριφορά τους. Η μήνυση σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας και μέσα στα όρια του αυτοφώρου. Η Αστυνομία πήγε στα γραφεία των τριών υπαλλήλων προκειμένου να τους οδηγήσει στο αυτόφωρο, όμως εκείνοι απουσίαζαν από την δουλειά τους! Οι έλεγχοι των μικτών συνεργείων τις τελευταίες ημέρες, έχουν ενταθεί και σε αρκετές περιπτώσεις λαμβάνουν επεισοδιακές διαστάσεις!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν επιχειρηματίες των Ιωαννίνων, ορισμένοι υπάλληλοι κλιμακίων, χαρακτηρίζονται για την αγενέσταση και ιδιαιτέρως προκλητική συμπεριφορά τους!

Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις έντονου διαπληκτισμού με θαμώνες καταστημάτων, από τους οποίους ζητήσουν στοιχεία και με κάθε ευκαιρία τους ειρωνεύονταν.

Σε δύο περιπτώσεις τουλάχιστον, κλήθηκε η αστυνομία καθώς επιχειρηματίες, πελάτες και ελεγκτές κόντεψαν να φτάσουν στα χέρια!

Αλαζονεία, ειρωνεία και αγένεια, καταλογίζουν επιχειρηματίες, σε ορισμένους εξ αυτών που ανέλαβαν το έργο πάταξης της φοροδιαφυγής στους μικρομεσαίους!

Στην προκειμένη περίπτωση πελάτης καταστήματος των Ιωαννίνων, προσπαθούσε να πείσει τους ελεγκτές ότι είναι πελάτης κι όχι εργαζόμενος!

Κι αυτό γιατί την στιγμή που μπήκαν για έλεγχο έτυχε να έχει στα χέρια του τα ρέστα, αφού λίγο πριν είχε πληρώσει τον λογαριασμό.

Μάταια προσπαθούσε να τους πείσει ότι δεν εργάζεται…

Άτομο με ειδικές ανάγκες, με τα προβλήματα υγείας να είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού.. Στην απέλπιδα προσπάθεια να τους πείσει ότι δεν εργάζεται, τους έκανε γνωστό και το πρόβλημα υγείας και το γεγονός ότι πριν από τρεις ημέρες είχε εξέλθει από το νοσοκομείο.

Οι ελεγκτές τον ειρωνεύονταν και τον χλεύαζαν με αποτέλεσμα να αντιδράσουν κι άλλοι θαμώνες του καταστήματος.

Το αποτέλεσμα ήταν στην επιχείρηση να επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Και την Δευτέρα το πρωί ο πελάτης να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης εναντίον των τριών υπαλλήλων, οι οποίοι γλύτωσαν το αυτόφωρο..

Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση..

Δυστυχώς ο τρόπος ελέγχου και η συμπεριφορά συγκεκριμένων υπαλλήλων έχει φέρει στα όρια τους κι άλλους επιχειρηματίες.

Όπως επισημαίνουν, μπορούν να κάνουν τον έλεγχο, να βεβαιώσουν τις πιθανές παραβάσεις, να επιβάλλουν πρόστιμα, χωρίς να ειρωνεύονται, χωρίς να απαξιώνουν, χωρίς να λοιδορούν και χωρίς να διαπληκτίζονται με πελάτες.

Η δύναμη της εξουσίας, η αλαζονεία της εξουσίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου