Θωρακίζονται Έβρος και νησιά, με 7.000 στρατιώτες - Καμμένος: Αν έχουν κότσια ας τολμήσουν | Epirus World

Θωρακίζονται Έβρος και νησιά, με 7.000 στρατιώτες - Καμμένος: Αν έχουν κότσια ας τολμήσουν

Ο υπουργός Αμυνας, σε δηλώσεις του μετά την κοινή άσκηση σε Ικαρία και Αγιο Κήρυκο είπε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις μας σε Έβρο και νησιά. «Είμαστε έτοιμοι -και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα- να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του.

Ο υπουργός σημείωσε ότι μεταφέρεται συνέχεια προσωπικό σε Αιγαίο και Εβρο, τονίζοντας ότι εντός των επόμενων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους, και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.

«Αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα, θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «οι ημέρες που έρχονται για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικές. Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε. Αυτό σημαίνει όμως περισσότερο από όλα εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια, ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς, που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα, θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους Παγκόσμιους Πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

Σχολιάζοντας το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, ο υπουργός τόνισε ότι «η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους».

Ασυγκράτητος ο πρωθυπουργός του σουλτάνου: Μη δίνετε σημασία στην Ελλάδα, είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη!

Για τα πανεπιστήμια ξεκίνησε να μιλάει και κατέληξε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός του σουλτάνου.

Ο λόγος για τον Μπεναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναφερόμενος στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είπε ότι «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην προσβασιμότητα στα πανεπιστήμια πρώτη είναι η Ελλάδα και δεύτερη η Τουρκία».

Και στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο ίδιος επιδόθηκε σε ένα ακόμη γύρο προκλητικών δηλώσεων κατά της Αθήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μη μετράτε, όμως, την Ελλάδα. Είναι μία χώρα όσο μία πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Δεν πειράζει, θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε όσο παραμένει ήσυχη, δεν θα έχουμε κάτι να πούμε».

Μία ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, ανοιχτά της Χίου.

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 53 άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ξεκίνησε προκλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου