Προφυλακίστηκαν ο Γιαννιώτης αρχηγός κι άλλοι τρεις της ακροδεξιάς Combat 18 Hellas | Epirus World

Προφυλακίστηκαν ο Γιαννιώτης αρχηγός κι άλλοι τρεις της ακροδεξιάς Combat 18 Hellas

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 35χρονος Γιαννιώτης που φέρεται ως αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18 Hellas και τρεις ακόμη από τους συλληφθέντες ενώ άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα αρνήθηκαν την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, ορισμένοι όμως ομολόγησαν την συμμετοχή τους σε επιθέσεις κι άλλες ενέργειες. Ο 35χρνος από τα Γιάννινα, που εργάζονταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και φέρεται  ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος με καταγεγραμμένες επιβαρυντικές για αυτούς συνομιλίες αλλά κι ένας 22χρονος συγκατηγορούμενός τους είναι αυτοί που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο 35χρονος Γ.Δ. , ο οποίος ήταν γνωστός στην οργάνωση ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», η «ΤΣΑΜΠ» και  φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο  ως καθοδηγητής να «καθόριζε τους στόχους, αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Συγγνώμη  ζήτησε μόνο ο  δεύτερος 35χρονος ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε δε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωση.

«Ο ‘Τσαμπανίκας’ με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης», είπε.

«Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον ‘Τσαμπανίκα’ και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).

Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.

Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο», είπε.

Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον  22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότοφ.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος από τον Πειραιά.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι έδινε νομικές συμβολές στον συγκατηγορούμενο του και πως ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή με την οργάνωση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου