Εστία μόλυνσης τα κρατητήρια Πρέβεζας | Epirus World

Εστία μόλυνσης τα κρατητήρια Πρέβεζας

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, τόσο στο κεντρικό κτίριο όσο και τα περιφερειακά καθώς έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, η οποία απευθύνεται τόσο στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ όσο και στον Υπουργό ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τόσο στους χώρους του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας όσο και των περιφερειακών υπηρεσιών της, δεν έχουν γίνει εργασίες καθαριότητας αλλά και απολύμανσης, στους χώρους των κρατητηρίων.

Κάτι που όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, έχει να γίνει εδώ και τρεις μήνες.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται σε επιστολή της η Ένωση προς τον Υπουργός κ. Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα (μέσω της ΠΟΑΣΥ), «Σε όλους τους χώρους κτιρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και των περιφερειακών Αστυνομικών υπηρεσιών της, εδώ και τρείς μήνες περίπου, δεν πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας ούτε απολύμανσης των χώρων κρατητηρίων, όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται στους δημόσιους χώρους παντού σκουπίδια, ενώ οι χώροι υγιεινής και κρατητηρίων αποτελούν πλέον εστίες μόλυνσης, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κρατουμένων, των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών. Ειδικά για το χώρο κρατητηρίων, πλέον ο κίνδυνος ανάπτυξης μολυσματικών ασθενειών είναι μεγάλος και η εύρεση άμεσης λύσης επιτακτική.»

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται πως «Η υγεία των κρατουμένων, των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών είναι άμεσα συναρτώμενη με την καθαριότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας κάνει λόγο για «εικόνες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας» σημειώνοντας πως «Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με το θέμα της υγιεινής στους χώρους που υπηρετούμε δεν τιμάει κανέναν».

Και η επιστολή καταλήγει:

«Απορίας άξιο αποτελεί η ολιγωρία και η προχειρότητα με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, από την στιγμή που το πρόβλημα είναι γνωστό και έχει επισημανθεί τόσο από μέρους μας, όσο και από μέρους της Διεύθυνσης η οποία με σχετική αλληλογραφία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

Παρά ταύτα λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί ως σήμερα.

Καλούμε την φυσική ηγεσία να παρέμβει ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στην κωλυσιεργία των αρμόδιων Υπηρεσιών δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωσή μας με γνώμονα την αξιοπρέπεια του Έλληνα Αστυνομικού, παρακολουθεί το θέμα στενά και ευελπιστεί στην άμεση λύση του προβλήματος».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου