Το σωματείο καφέ- μπαρ "κόβει" το τσιγάρο.. Καθολική εφαρμογή του νόμου! | Epirus World

Το σωματείο καφέ- μπαρ "κόβει" το τσιγάρο.. Καθολική εφαρμογή του νόμου!

Στην πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ως μη έχοντας άλλη επιλογή, προχωρά το σωματείο κέντρων διασκέδασης, μπαρ και συναφών επαγγελμάτων των Ιωαννίνων, το οποίο σε γενική συνέλευση των μελών του, συζήτησε όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης, καθώς η εφαρμογή του Νόμου, οδηγεί σε κάθετη πτώση του τζίρου. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις απειλεί και με κλείσιμο, κυρίως συνοικιακά καταστήματα.

Οι ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ κυρίως εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή του Νόμου, καθώς ορισμένες φορές του φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πελάτη.

Παρά τα προβλήματα λοιπόν, αντικειμενικά κι άλλα, το τσιγάρο λαμβάνει τέλος σε όλα τα καταστήματα των Ιωαννίνων... Οι καπνιστές ή θα βγαίνουν στο δρόμο για να κάνουν το τσιγάρο τους ή πολύ απλά θα κάθονται στο σπίτι τους!

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε εκτενής συζήτηση για τις διαστάσεις που έχει δοθεί στο ζήτημα από ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την δημοσιοποίηση λίστας καταστημάτων που απαγορεύουν το κάπνισμα.

Όπως τονίστηκε από μέλη του σωματείου, μπορεί μέχρι ενός σημείου η δημοσιοποίηση να είχε νόημα, όμως με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο σύνολο των καταστημάτων της πόλης, δεν αποσκοπεί σε κάτι παρά μόνο σε διαφήμιση ή σε έμμεση δυσφήμιση.

Εν κατακλείδι, το τσιγάρο λαμβάνει τέλος σε όλα τα καταστήματα... Οι αντικαπνιστές μπορούν πλέον να χαίρονται και να απολαμβάνουν το καθαρό και υγιεινό περιβάλλον και οι καπνιστές -αν επιμένουν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους συνήθεια με τον τρόπο που ήξεραν- θα πρέπει να κάνουν υπομονή ωσότου ξεκινήσει η λειτουργία των εξωτερικών χώρων...
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου