Ρεκόρ βροχοπτώσεων το δίμηνο… «Βούλιαξαν» τα ορεινά της Ηπείρου | Epirus World

Ρεκόρ βροχοπτώσεων το δίμηνο… «Βούλιαξαν» τα ορεινά της Ηπείρου

Το Πήλιο και πιο συγκεκριμένα η Ζαγορά πήρε τα πρωτεία των βροχοπτώσεων από την Ήπειρο, ωστόσο οι ποσότητες νερού που έπεσαν στα ορεινά της περιοχής, με πρώτα στη λίστα τα Θεοδώριανα Άρτας, κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι κάτι παραπάνω από την βροχή που δέχεται το Λονδίνο σε διάστημα ενός έτους! Τα στοιχεία προέρχονται από το meteo κα βασίζονται στο σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργούν στη χώρα.

Το πρώτο δίμηνο του έτους ήταν εξαιρετικά βροχερό. Την πρωτιά έχει το Πήλιο και ακολουθούν οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου με το ρεκόρ που ανέρχεται στα 954 χιλιοστά βροχές να κατέχουν τα Θεοδώριανα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εννέα μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο και το Άγιο Όρος, κατέγραψαν πάνω από 600 χιλιοστά τους τελευταίους δύο μήνες, τιμή αρκετά υψηλότερη από την μέση των τελευταίων δέκα ετών.

Το ύψος των βροχοπτώσεων διεκδικεί πλέον θέση στα μεγαλύτερα της Ευρώπης!

Το ρεκόρ μεγαλύτερου ύψους μηνιαίου υετού στην Ευρώπη κατέχει ο ορεινός μετεωρολογικός σταθμός Aigoual στη Νότια Γαλλία, σε υψόμετρο 1.567μ, με 1.856 mm υετού τον Οκτώβριο του 1913.

Το αντίστοιχο ρεκόρ σε κατοικημένη περιοχή στην Ευρώπη κατέχει ο μετεωρολογικός σταθμός του Grøndalen στη Νορβηγία με 1.190 mm τον Ιανουάριου του 1989.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου