Παραλίμνιος.. Όλοι πηγαίνουν, σε κανέναν δεν αρέσει | Epirus World

Παραλίμνιος.. Όλοι πηγαίνουν, σε κανέναν δεν αρέσει

Σε όλους αρέσει να πηγαίνουν αλλά κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το εργαστήρι συμμετοχικού σχεδιασμού που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι απαντήσεις ήρθαν μέσα από ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν και την στατιστική ανάλυση που ακολούθησε. Από την συνολική εικόνα του αστικού παραλίμνιου μετώπου δεν είναι κανένας ικανοποιημένος, με την συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα να απαντά όχι (60%) και τους υπόλοιπους να δηλώνουν μερικώς ικανοποιημένοι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα, το σύνολο σχεδόν των συμμετοχόντων χαρακτηρίζει την παραλίμνιο ως προορισμό που επισκέπτεται. Και είναι πραγματικότητα ότι η παραλίμνιος αποτελεί το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης..

Όσον αφορά τους πεζούς κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την πρόσβαση προς το παραλίμνιο και μόλις το 20% δηλώνει ικανοποίηση για τη πρόσβαση κατά μήκος αυτού.

Η κατάσταση σχετικά με τη πρόσβαση των ποδηλάτων επιδεινώνεται δραματικά καθώς κανένας δεν θεωρεί ότι η παραλίμνιος είναι προσβάσιμη.

Το ποσοστό αυτών που απαντούν κατηγορηματικά ΟΧΙ εκτοξεύεται στο 90% για τη πρόσβαση προς το παραλίμνιο και στο 75% για τη πρόσβαση κατά μήκος αυτού.

Είναι προφανές ότι η προσβασιμότητα αναδεικνύεται ως μείζον θέμα προς επίλυση.

Αυτό που σίγουρα όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η αντίληψη των πολιτών σχετικά με το πόσο καθαρό είναι το παραλίμνιο μέτωπο. Δυστυχώς ούτε ένας δεν απάντησε θετικά, με μόλις το 25% να πιστεύει ότι είναι μερικών καθαρό. Η ανάγκη για παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο τομέα κρίνεται μεγάλη.

Επίσης οι παρεμβάσεις ανάπλασης και οι υποδομές κρίνονται ελλιπείς και περιορισμένες χωρίς να ικανοποιούν σχεδόν κανέναν.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου