Κακουργηματικές κατηγορίες στους ακροδεξιούς | Epirus World

Κακουργηματικές κατηγορίες στους ακροδεξιούς

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται επτά από τους έντεκα συλληφθέντες, που φέρονται να έχουν σχέση με την ομάδα Combat 18 Hellas. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ένας κάτοικος των Ιωαννίνων, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική.

Βασικό αδίκημα, αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εάν και σύμφωνα με νομικές πηγές ο βαθμός της ποινικής εμπλοκής των κατηγορουμένων θα εξειδικευτεί στον ανακριτή, όπου και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για:

Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων

  • Εμπρησμό
  • Έκρηξη
  • Διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών
  • Οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.


Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν επτά εκ των συλληφθέντων, ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, ο οποίος με βάση τα όσα συνέλεξε η αστυνομία από συνομιλίες που καταγράφηκαν, εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, οι οποίοι όμως, ενώπιον της εισαγγελέως φέρονται να ανακάλεσαν είπαν στο στάδιο της προανάκρισης, στην αστυνομία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου