Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα βάζει με τον Παυλόπουλο και ζητά συλλήψεις στην Αθήνα | Epirus World

Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα βάζει με τον Παυλόπουλο και ζητά συλλήψεις στην Αθήνα

Δύο ανακοινώσεις από τις οποίες στη μία στρέφεται κατά του Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και στην άλλη καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Ελλάδα προχώρησε πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όλα αυτά σε μία προσπάθεια αντιπερισπασμού και εξασφάλισης νέων καθυστερήσεων στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ...

Mε μία προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας»

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν τους Τούρκους έγιναν την περασμένη Κυριακή (04.03.2018) όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας.

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;.

Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά συλλήψεις: Η Χρυσή Αυγή έκαψε τουρκική σημαία στην Ελλάδα

Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η διπλωματική ηγεσία της γείτονος καταδίκαζε το κάψιμο της σημαίας σε εκδήλωση (εννοεί εκδήλωση τςη Χ.Αυγής0 «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου».

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.
madata.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου