Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την λυματολάσπη.. | Epirus World

Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την λυματολάσπη..

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της λυματολάσπης που συγκεντρώνεται σε εκτάσεις πέριξ του βιολογικού καθαρισμού. Μάλιστα όπως έχει καταγγελθεί ποσότητες καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και μέσω αυτής στον Καλαμά. Το προηγούμενο διάστημα ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκιο των αρμοδίων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης και της Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, άμεσα αναμένεται να πραγματοποιήσει έλεγχο και κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, καθώς το θέμα κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Το πρόβλημα προκλήθηκε το τελευταίο τρίμηνο καθώς ολοκληρώθηκε η σύμβαση που είχε η ΔΕΥΑΙ για την διαχείριση της λυματολάσπης, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει νέος διαγωνισμός και ανάθεση για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος υποστήριξε ότι η λυματολάσπη δεν είναι επικίνδυνο απόβλητο, επέρριψε όλες τις ευθύνες στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ για την καθυστέρηση του διαγωνισμού, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Όμως φαίνεται ότι η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή… Και για μία ακόμη φορά, στο πλέον σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πιάστηκαν αδιάβαστες!

Κι αυτό γιατί στις 5 Δεκεμβρίου είναι εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ το θέμα «έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης συνοπτικού διαγωνισμού της παροχής υπηρεσιών για την μεταφορά και διάθεση βιοστερεών και λοιπών στερεών της ΕΕΛ Ιωαννίνων».

Το θέμα όμως, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες αναβλήθηκε με πολιτική εισήγηση. Αυτό είναι αρκετό για να καταδείξει ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο η ΔΕΥΑΙ ήταν έτοιμη και μάλιστα έγκαιρα να προχωρήσει στον διαγωνισμό ώστε να μην δημιουργηθεί χρονικό κενό με την λήξη της σύμβασης.

Οι ευθύνες προφανώς δεν είναι υπηρεσιακές αλλά καθαρά πολιτικές… Προς το παρόν η ΔΕΥΑΙ προχώρησε σε πρόχειρο διαγωνισμό ύψους εξήντα χιλιάδων ευρώ περίπου, προκειμένου να δώσει προσωρινή λύση –έστω μερική- στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου