Θωμάς Μπέγκας… Η πλατεία θα μετατραπεί σε ένα εμβληματικό τοπόσημο! | Epirus World

Θωμάς Μπέγκας… Η πλατεία θα μετατραπεί σε ένα εμβληματικό τοπόσημο!

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη που απέσπασε το πρώτο βραβείο φαίνεται η Δημοτική Αρχή. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος υπερασπίστηκε την μελέτη, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν αδίκησαν την πλατεία (σ.σ. πρόκειται για φωτογραφίες που δόθηκαν από τον ίδιο τον δήμο).  Μάλιστα τόνισε ότι η πλατεία δεν αποτελεί πάρκο ή χώρο πρασίνου αλλά ένα εμβλητικό τοπόσημο της περιοχής!!!

Το σύνολο των αρχιτεκτονικών σχεδίων που προέκυψαν από τον πανελλήνιο διαγωνισμό θα εκτεθούν σε μία βδομάδα περίπου στον χώρο των παλιών σφαγείων.

Η μελέτη που πήρε το πρώτο βραβείο, χαρακτηρίζεται από το μαύρο χρώμα και την ενοποίηση της πλατείας με τον χώρο μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Η επιλογή μιας αρχιτεκτονικής λύσης έχει τους οπαδούς της αλλά έχει και κείνους που διατυπώνουν αντίθετες απόψεις. Ο τρόπος που εμφανίστηκε η πλατεία, με τις φωτογραφίες, δεν είναι σωστός.. Ένα αρχιτεκτόνημα είναι επιστημονική δουλειά, δεν μπορεί να παρουσιάζεται μέσα από μία κακή φωτογραφία. Ένα αρχιτεκτόνημα έχει τις όψεις, τις κατόψεις, μία συνολική επεξεργασία, είναι ένα εφαρμοστικό εργαλείο κι όχι ένα καλλιτέχνημα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, συμπληρώνοντας ότι πλήρη εικόνα θα υπάρξει μέσα από την έκθεση που γίνει εντός των επομένων ημερών.

Κατά τον δήμαρχο, η πόλη των Ιωαννίνων έχει αλλάξει. Δεν είναι μία πόλη των 30 ή 40 χιλιάδων κατοίκων, αλλά μία πόλη των 100 χιλιάδων.

Ως εκ τούτου δεν ταιριάζει μια μικρή πλατεία, όπως εκείνη του παρελθόντος, αλλά μία μεγάλη, ένα εμβληματικό τοπόσημο.

«Αυτή είναι και η λογική των μελετητών, που προβάλλουν την μικρή, παλιά πλατεία και την ενώνουν με το πλακόστρωτο της περιφέρειας. Έτσι ενοποιούν αισθητικά τον χώρο και δίνουν την αίσθηση στους ανθρώπους ότι πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο. Όταν απομακρύνουμε και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, μπαίνουμε στην αίσθηση του ενιαίου χώρου. Επιλύοντας και το κυκλοφοριακό, πάμε καθαρά σε μια ενοποιημένη πλατεία», τόνισε ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας είναι ένα απ’ αυτά που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και ο προυπολογισμός του ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια.
epiruspost
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου