Κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ. Σκηνικό ναυμαχίας Αμερικανών-Τούρκων | Epirus World

Κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ. Σκηνικό ναυμαχίας Αμερικανών-Τούρκων

Κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο βλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και εκτιμούν πως δεν αποκλείεται τον Οκτώβριο τα τουρκικά πολεμικά πλοία να έρθουν αντιμέτωπα με τα αμερικανικά κατά τις εργασίες της Exxon Mobil καθώς οι ΗΠΑ στηρίζουν τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Τώρα που μπαίνουν στο παιχνίδι οι ΗΠΑ, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ερντογάν καθώς ο Τραμπ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον "Σουλτάνο" για το ποιος είναι το αφεντικό.
Πάντως ο Ερντογάν διαμηνύει ότι η Τουρκία θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, όπως έκανε και με το Ιταλικό γεωτρύπανο.
Κλιμάκωση βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Η ιστοσελίδα Ahval, αλλά και το Sputnik, αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα αμερικανικά πλοία θα φτάσουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενόψει των γεωτρήσεων της Exxon Mobil.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο "Iwo Jima" (LHD-7), το οποίο είναι ένα αμφίβιο πλοίο επιθέσεων κατηγορίας Wasp, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Υπηρετεί στον Αμερικανικό Στόλο από τον Ιούνιο του 2001 και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Κατρίνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, το «USS IWO JIMA» έφτασε στη Νάπολη μεταφέροντας ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και δυόμισι χιλιάδες πεζοναύτες της 26ης Μονάδας Επέμβασης.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
United States Navy
MEDITERRANEAN SEA (March 3, 2018) The Wasp-class amphibious assault ship USS Iwo Jima (LHD 7) transits the Mediterranean Sea, March 3, 2018. Iwo Jima, homeported in Mayport, Florida, is conducting naval operations in the U.S. 6th Fleet area of operations.
Η δύναμη αυτή, όπως σημειώνεται, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό δυναμικό του 6ου Στόλου την 21η Φεβρουαρίου.
Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικάνοι ενίσχυσαν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, αποστέλλοντας επιχειρησιακές μονάδες.
Αυτές, πέρα από τα κλασικά οπλικά συστήματα, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τύπου «Harriers», διαθέτουν και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».
Η Τουρκία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την κυπριακή ΑΟΖ
H Άγκυρα στέλνει την δική της, αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τις κινήσεις των ΗΠΑ στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο «NTV».
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το NTV το μεσημέρι της Τρίτης, οι εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος προειδοποιούν την Ουάσιγκτον ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ όπου με τον 6ο στόλο κατευθύνεται στην περιοχή για να παρέχει ασπίδα προστασίας στα πλοία της Exxon, ξεκινήσουν προσπάθειες και εργασίες που δεν αφορούν τα πεδία δικαιοδοσίας και εργασίας τους, η Τουρκία θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.

Η παραπάνω προειδοποίηση βρίσκεται σε συμφωνία με εκτιμήσεις εκπροσώπων του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα νέο μέτωπο στην περιοχή, με το οποίο επιθυμούν να «πιέσουν» την Τουρκία.
madata.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου