Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Λάρνακα, Τελ Αβίβ... Προσγείωση… Γιάννινα! | Epirus World

Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Λάρνακα, Τελ Αβίβ... Προσγείωση… Γιάννινα!

Μία νέα εποχή ανατέλλει για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων… Η αρχή που έγινε πριν από έναν χρόνο, με την δρομολόγηση πτήσεων από την Κοπεγχάγη, άλλαξε πολλά και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο κινδύνευε με πλήρη υποβάθμιση μετά και την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, αποδεικνύει ότι έχει, όχι μόνο παρόν αλλά και μέλλον. Και αυτό εξαρτάται κυρίως από τους Ηπειρώτες και ειδικότερα τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τουριστικά στην περιοχή.

Από τον Ιούνιο του 2017, όταν το πρώτο αεροσκάφος έφτανε από την Κοπεγχάγη, για λογαριασμό του τουριστικού πρακτορείου της Apollo, ήδη έχουν αλλάξει πολλά.

Φέτος οι πτήσεις από την Κοπεγχάγη θα ξεκινήσουν νωρίτερα. Στις 14 Μαίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα γίνει..

Για πρώτη φορά και μάλιστα με ημερομηνία έναρξης την ίδια, θα ξεκινήσουν πτήσεις από την Στοκχόλμη.

Κι αυτές θα γίνουν για λογαριασμό της Apollo η οποία «παίζει» πολύ δυνατά στην Ήπειρο και σίγουρα την καθιστά προορισμό για τους τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Εδώ και λίγο καιρό, τα Γιάννινα συνδέθηκαν αεροπορικά με την μεγαλόνησο. Η Tus Air φέρνει τις πτήσεις από την Λάρνακα στην ηπειρωτική πρωτεύουσα και θα είναι η ίδια εταιρία που από τις αρχές Ιουνίου (πιθανότατα στις 2 του μήνα) θα συνδέσει τα Γιάννινα με το Τελ Αβίβ.

Φυσικά το αεροδρόμιο του Ακτίου παραμένει ο… βασιλιάς στην Ήπειρο, καθώς μέσω αυτού διακινείται σχεδόν το σύνολο των τουριστών της θερινής περιόδου. Πρόκειται για μία πραγματικότητα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βάλει σε ανταγωνισμό τα δύο αεροδρόμια… Το Άκτιο θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, με εκατοντάδες πτήσεις και τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης να το έχουν στα προγράμματά τους, όμως τα Γιάννινα μπορούν σταδιακά να αναπτυχθούν και σταθούν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο..

Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι πραγματικά αλλάζει είναι οι προοπτικές του… Ο κίνδυνος υποβάθμισης έχει απομακρυνθεί.. Οι δεξαμενές καυσίμων είναι σε λειτουργία και τα έργα επέκτασης σε πλήρη ανάπτυξη..
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου