Σε βραδιές ποίησης στη Μασσαλία και το Παρίσι ο Πρεβεζάνος ποιητής Θωμάς Ιωάννου | Epirus World

Σε βραδιές ποίησης στη Μασσαλία και το Παρίσι ο Πρεβεζάνος ποιητής Θωμάς Ιωάννου

Οι Εκδόσεις Δεσμός καλούν τέσσερις ποιητές , ανάμεσα τους και τον Πρεβεζάνο ποιητή και Γιατρό Θωμά Ιωάννου,στη Μασσαλία, στο Centre international de poésie Marseille, την Παρασκευή 9 Μαρτίου και στο Παρίσι, στη Maison de la Poésie, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.

Δυο ποιητικές βραδιές στο Παρίσι και στη Μασσαλία, γύρω από τα βιβλία της σειράς Desmos/Poésie. Πρόταση/παρουσίαση : Κλειώ Μαυροειδάκου και Michaël Batalla.
Πολλοί νέοι ποιητές επέλεξαν να ακολουθήσουν την παράδοση, αλλά με ένα νέο στοχασμό γύρω από τους αλληλένδετους αρμούς της με την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Οι τέσσερις ποιητές, έργα των οποίων δημοσίευσαν πρόσφατα οι Εκδόσεις Δεσμός, ανήκουν σε αυτή την γενιά η οποία χαίρει ενός ζωηρού ενδιαφέροντος εκ μέρους και του κοινού και της κριτικής στην Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια μιας ομαδικής ανάγνωσης και συζήτησης που θα συνοδεύουν οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί του Ορέστη Καλαμπαλίκη, η βραδιά αυτή μας καλεί να αφουγκραστούμε τους παλμούς της καρδιάς της ελληνικής λογοτεχνίας.
Μακριά από τα στερεότυπα της κρίσης, είναι ίσως και μία ευκαιρία να ανακαλυφθούν, μέσα από τους ήχους της νεοελληνικής γλώσσας, το ρυθμό των ποιημάτων και τις πτυχές του παρόντος χρόνου που επικαλούνται, κάποια στηρίγματα για να χαραχτούν νέοι ορίζοντες.


A Marseille, vendredi 9 mars à 19h00                                  A Paris, samedi 10 mars à 19h00

entrée libre                                                                                      entrée : 10 € / adhérent : 5 €
Centre international de poésie Marseille                             Maison de la poésie de Paris
Rencontre organisée par le CipM à l’adresse suivante :   Passage Molière
Montévidéo                                                                                    157, rue Saint-Martin
3 Impasse Montevideo                                                                 75003 Paris

13006 Marseille                                                                             Informations et réservations
Informations et réservations                                                       01 44 54 53 00

04 91 91 26 45                                                                               http://www.maisondelapoesieparis.com

www.cipmarseille.fr                                                                     M11 Rambuteau ; M4 et RER Les Halles
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου