Σημαίες, στολές και τα οστά των ηρώων… | Epirus World

Σημαίες, στολές και τα οστά των ηρώων…

Ταυτότητες, σημαίες, στολές με τα οστά των Ηρώων του ’40! Αυτά αποκαλύπτονται μετά από δεκαετίες σιωπής στην εκταφή που εξελίσσεται στην περιοχή Ντραγκότι, κοντά στο Τεπελένι..

Πρόκειται για τον χώρο από όπου ξεκίνησε η προσπάθεια. Τα συνεργεία που εργάζονται με την παρουσία μικτής επιτροπής, έχουν ανοίξει μέχρι τώρα 150 τάφους. Μαζί με τα οστά των πεσόντων αποκαλύπτουν ελληνικές σημαίες και στολές και σε αρκετές περιπτώσεις ταυτότητες που αναγράφουν «Greco».

Το τελευταίο επιβεβαιώνει ότι το νεκροταφείο δημιούργησαν πρόχειρα οι Ιταλοί, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν συγκεντρώσει τα οστά των δικών τους πεσόντων από τα βουνά της Αλβανίας.

Από το σύνολο των 150 πεσόντων οι περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας είναι μόλις πέντε και για αυτές θα χρειαστεί εξέταση DNA.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των εκταφών θα είναι σίγουρα πολυετείς. Όμως το βήμα που έγινε αποτέλεσε την μεγάλη αρχή. Αρχή που ικανοποίησε χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν χάσει κάποιον δικό τους στο μέτωπο.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου